Qso Banat Timisoara

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
ACASA

Alerta Rapire Copil, Parteneriatul cu SALVO

E-mail Print PDF
Protocolul de colaborare cu Salvo nu cu ISU a dat roade!
O aplicatie la nivel national ne-a dat ocazia ca radioAMATORI sa ne implicam si sa ne  oferim serviciile ca
niste PROFESIONISTI 
Un exercitiu extraordinar care a dovedit ca suntem o echipa !
Personal nu ma asteptam la o prezenta asa mare si la daruirea de care ati dat dovada, TNX celor prezenti !
Din punctul meu de vedere am facut o impresie extraordinara.
Am dovedit ceea ce stim sa facem si am aratat autoritatilor ce putem face ( ii rog pe unii sa se abtina de la comentarii obscene )
Prin cortul in care am avut "baza" s-au perindat incontinuu diverse persoane cu grade pe la diverse institutii, care doreau sa vada cum am gasit victima si de unde stim coordonatele. ( TNX Manu, 2LGP ) Astfel ca sistemul APRS si-a dovedit inca odata utilitatea !
 
Cele 4 achipe de cautare formate din voluntari SALVO, din jandarmi si politisti au  avut in componenta si radioamatori voluntari care au tinut legatura cu statia de baza. In acest scop am instalat pe podul de cale ferata un repetor alimentat pe baterii, facilitand comunicatile intre noi, voluntarii au comunicat in PMR-ul si nu are rost sa va spun limitarile si acoperirea oferita de aparate. Aici ne-am facut noi utili comunicand in permanenta cu cei aflati in teren, ceea ce nu se poate spune despre sistemul tetra sau pmr-uri. Informatia calda din teren ajungea astfel in timpul cel mai scurt la cei care erau in masura sa decida la comandamentul infiintat ad-hoc. Chiar daca asta a necesitat ca mai toti radioamatorii sa aibe o portabila de UHF-VHF si inca una pt PMR, dar nu s-a plans nimeni la final.
 
Asa ca, imi place sa cred ca am produs o impresie buna, am dovedit ca stim sa fim o echipa, sa facem parte dintr-o echipa si 
nu la urma urmei, sa facem ceea ce ne place mai mult, sa COMUNICAM.
Chiar daca pe langa noi a trecut un mare concurs, IARU HF World Championship , cred ca cele vazute si cele traite LIVE au suplinit placerea
de a striga la microfon dupa un HQ...
Am urmarit si programele de stiri de ieri si astazi, am vazut multe imagini in care aparem (unii chiar au devenit vedete) din pacate 
prezentatorii nu au pronuntat niciodata cuvantul RADIOAMATOR, dar probabil ca la urmatoarele  actiuni, nu se va mai omite acest lucru.
 
La final am primit multumiri si diplome de participare din partea coordonatorului de la Salvo, iar  ca ziua sa se incheie perfect, cei de la Salvo logistic s-au ocupat de pregatirea a doua ceaune imense cu gulash, ne-am bucurat  mult si am apreciat efortul bucatarului dupa ziua petrecuta in camp.
 
 
 
Au fost prezenti
YO2LLQ Dan Stoian
YO2LQL Nutu Horatiu
YO2MOI Matei Alexandru "Ducu"
YO2LJB Pasare Dan
YO2LLZ Eparu Manuel "Epy"
YO2LPA Eparu Lavinia
YO2LOZ Bidian Lucian "Bulan"
YO2MFC Muntean Pavel "Pablo"
YO2LIW Toplician Adrian
YO2LGP Hutuleac Emanuel
              Hutuleac Paul
YO2MKZ Suici Stefan "Pisty"
YO2BWR Roba Petru
YO2MLC Teban Cornel
YO2MKL Tomici Sasa "Sale"
YO2MLP Rusu Cristian "Ovidiu"
YO2MMC Mateas Marius, voluntar si la Salvo
YO2MTG Popa Gheorghe "Gigi"
 
Fotografii de la aceasta aplicatie se pot vedea aici la FOTO Colectie 1
 
O sara faina, 
YO2MTGigi
 

PE SCURT

Art. 1 In cadrul radioclubului QSO Banat Timisoara exista trei categorii de membri: 

- membri cotizanti: sunt membrii care au cotizatia platita la zi si pot beneficia de dotarile radioclubului doar in prezenta unui membru asociat sau fondator  

- membri asociati: sunt acei membri care pot beneficia neconditionat de dotarile radioclubului. De asemenea acestia au drept de vot in adunarea generala.  

- membri fondatori: sunt cele 12 persoane inscrise in statutul asociatiei Radioclubul QSO Banat Timisoara ca fondatori. Acestia au acelasi statut cu membrii asociati insa nu isi pot pierde calitatea de membru fondator. 

Art. 2 Orice persoana fizica, indiferent de rasa, nationalitate, apartenenta etnica, varsta, religie, inclusiv neradioamatoare poate deveni membru al radioclubului QSO Banat Timisoara cu conditia depunerii unei cereri de inscriere. Aceasta va fi aprobata de consiliul de administratie. 

Art. 3 Pentru a deveni membru asociat, un membru cotizant trebuie sa fie propus pentru aceasta de un membru asociat sau fondator in adunarea generala. Candidatura sa va trebui aprobata de majoritatea simpla a adunarii generale.

 Art. 4 Consiliul de administratie este alcatuit dintr-un presedinte si doi vicepresedinti. Consiliul de administratie este ales de adunarea generala a radioclubului. Dintre cei doi vicepresedinti se alege seful de radioclub. 

Art. 5 Membrii au obligatia de a isi plati cotizatia la zi. In cazul in care un membru nu isi plateste cotizatia timp de trei luni consecutive nemotivat, acesta primeste un avertisment. In cazul in care un membru nu isi plateste cotizatia timp de sase luni consecutive va fi sanctionat astfel:  

- membrii cotizanti: vor fi exclusi din randul membrilor radioclubului  

- membrii asociati: devin membri cotizanti pierzand toate drepturile aferente pana in momentul achitarii integrale a obligatiilor fata de radioclub  

- membri fondatori: pierd dreptul la cheie, dreptul de vot si dreptul de a fi alesi in adunarea generala pana la momentul in care isi achita integral obligatiile fata de radioclub 

Art. 6 In cazul in care un membru nu isi plateste cotizatia timp de noua luni consecutive va fi sanctionat astfel:

  - membrii asociati: vor fi exclusi din randul membrilor radioclubului  

- membrii fondatori: vor pierde definitiv dreptul la cheie, dreptul de vot precum si dreptul de a fi alesi in adunarea generala 

Art. 8 In incinta radiclubului QSO Banat Timisoara fumatul este interzis. 

Art. 9 Membrii radioclubului au obligatia de a mentine ordinea si curatenia in incinta radioclubului. De asemenea acestia au obligatia de mentine in stare buna dotarile radioclubului. 

Art. 10 In fiecare a doua miercuri din luna se organizeaza o intalnire la care prezenta este obligatorie. Aceasta sedinta se face in scopul strangerii cotizatiilor membrilor precum si intrunirii adunarii generale a asociatiei Radioclubul QSO Banat Timisoara. 

Art. 11 Membrii asociati si fondatori vor asigura prin rotatie, conform unui program stabilit de comun acord prezenta la radioclub in urmatoarele zile:

  - Duminica intre orele 10.00-13.00

Acest program intra in vigoare de la data de 08.01.2005 si va fi disponibil pentru consultare la sediul radioclubului precum si pe internet la adresa www.yo2kqt.ro. 

Art. 12 Pentru a tine evidenta mijloacelor de patrimoniu a radioclubului se va mentine un caiet de evidenta a acestora. Acesta va contine numarul de inventar, descrierea obiectului, numarul de serie(daca este cazul), data in care a devenit obiect de patrimoniu, modul in care a devenit obiect de patrimoniu, alte elemente descriptive(daca este cazul). Mijloacele de patrimoniu pot fi inscrise in caietul de evidenta doar in prezenta sefului de radioclub si a inca unui membru asociat sau fondator. Numele acestora vor fi de asemenea trecute in caiet pentru fiecare obiect de inventar impreuna cu semnaturile acestora.

 Art. 13 Dintre mijloacele de patrimoniu, unele vor putea fi imprumutate. In acest scop consiliul de administratie va constitui o lista sub forma unui caiet de evidenta a acestora. In acesta vor exista urmatoarele rubrici: numarul de inventar, descrierea obiectului, numarul de serie(daca este cazul), alte elemente descriptive(daca este cazul). Va exista o evidenta a persoanelor care au luat spre imprumut mijlocul de patrimoniu impreuna cu data luarii spre imprumut, data estimata a returnarii, posibilitati de contactare a persoanei respective. De asemenea obiectele de patrimoniu vor putea fi luate cu imprumut doar in prezenta inca a unui membru asociat sau fondator ale carui nume si semnatura vor aparea in evidenta. 

Art. 14 Se stabileste cuantumul cotizatiei de membru la o valoare unica pentru toate categoriile de membri. Membrii pot sa contribuie suplimentar doar in prezenta altui membru asociat sau fondator. In acest scop va exista un caiet de evidenta a contributorilor la fondurile clubului. Acesta va contine numele persoanei care a contribuit, cuantumul contributiei, data la care a fost facuta contributia precum si numele membrului asociat sau fondator suplimentar precum si semnaturile acetora. 

Art. 15 Cuantumul cotizatiei de membru se stabileste la 15 lei/luna. Acesta se va  putea modifica de catre adunarea generala atunci cand se considera de cuviinta. 

Art. 16 Se instituie un caiet de prezenta a membrilor la radioclub. Prin acesta se va tine evidenta prezentei membrilor asociati si fondatori in afara orarului de prezenta asigurat. Astfel fiecare membru asociat sau fondator care vine la sediul radioclubului in afara acestui orar se va trece din proprie initiativa in aceasta evidenta. Evidenta va cuprinde: data, ora descuierii, ora incuierii, persoana care a descuiat usa, persoana care a incuiat usa(daca este diferita de prima) precum si semnaturile acestora.

 Art. 17 Membrii de radioclub pot oferi spre folosinta pe termen lung diverse echipamente si obiecte. Astfel va exista o evidenta a obiectelor si echipamentelor care sunt aduse de catre membrii radioclubului pentru folosinta pe termen lung. In acesta vor exista urmatoarele rubrici: descrierea obiectului, numarul de serie(daca este cazul), alte elemente descriptive(daca este cazul), data darii spre folosinta radioclubului, perioada estimata de dare in folosinta. Adaugirile vor putea fi inscrise in caietul de evidenta doar in prezenta sefului de radioclub si a membrului asociat sau fondator care le ofera.

 Art. 18 In cazul utilizarii echipamentelor radioclubului in trafic sau in cazul in care se efectueaza trafic de la sediul radioclubului se va utiliza indicativul de apel al radioclubului. 

 Art. 19 Prezentul regulament de ordine interioara trebuie luat la cunostinta de toti membrii clubului. In acest scop se va alcatui o lista cu numele si semnatura prin care certifica luarea la cunostinta. 

Azi 09.12.2004 in prezenta adunarii generale.