Qso Banat Timisoara

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
ACASA

Alerta Rapire Copil, Parteneriatul cu SALVO

E-mail Print PDF
Protocolul de colaborare cu Salvo nu cu ISU a dat roade!
O aplicatie la nivel national ne-a dat ocazia ca radioAMATORI sa ne implicam si sa ne  oferim serviciile ca
niste PROFESIONISTI 
Un exercitiu extraordinar care a dovedit ca suntem o echipa !
Personal nu ma asteptam la o prezenta asa mare si la daruirea de care ati dat dovada, TNX celor prezenti !
Din punctul meu de vedere am facut o impresie extraordinara.
Am dovedit ceea ce stim sa facem si am aratat autoritatilor ce putem face ( ii rog pe unii sa se abtina de la comentarii obscene )
Prin cortul in care am avut "baza" s-au perindat incontinuu diverse persoane cu grade pe la diverse institutii, care doreau sa vada cum am gasit victima si de unde stim coordonatele. ( TNX Manu, 2LGP ) Astfel ca sistemul APRS si-a dovedit inca odata utilitatea !
 
Cele 4 achipe de cautare formate din voluntari SALVO, din jandarmi si politisti au  avut in componenta si radioamatori voluntari care au tinut legatura cu statia de baza. In acest scop am instalat pe podul de cale ferata un repetor alimentat pe baterii, facilitand comunicatile intre noi, voluntarii au comunicat in PMR-ul si nu are rost sa va spun limitarile si acoperirea oferita de aparate. Aici ne-am facut noi utili comunicand in permanenta cu cei aflati in teren, ceea ce nu se poate spune despre sistemul tetra sau pmr-uri. Informatia calda din teren ajungea astfel in timpul cel mai scurt la cei care erau in masura sa decida la comandamentul infiintat ad-hoc. Chiar daca asta a necesitat ca mai toti radioamatorii sa aibe o portabila de UHF-VHF si inca una pt PMR, dar nu s-a plans nimeni la final.
 
Asa ca, imi place sa cred ca am produs o impresie buna, am dovedit ca stim sa fim o echipa, sa facem parte dintr-o echipa si 
nu la urma urmei, sa facem ceea ce ne place mai mult, sa COMUNICAM.
Chiar daca pe langa noi a trecut un mare concurs, IARU HF World Championship , cred ca cele vazute si cele traite LIVE au suplinit placerea
de a striga la microfon dupa un HQ...
Am urmarit si programele de stiri de ieri si astazi, am vazut multe imagini in care aparem (unii chiar au devenit vedete) din pacate 
prezentatorii nu au pronuntat niciodata cuvantul RADIOAMATOR, dar probabil ca la urmatoarele  actiuni, nu se va mai omite acest lucru.
 
La final am primit multumiri si diplome de participare din partea coordonatorului de la Salvo, iar  ca ziua sa se incheie perfect, cei de la Salvo logistic s-au ocupat de pregatirea a doua ceaune imense cu gulash, ne-am bucurat  mult si am apreciat efortul bucatarului dupa ziua petrecuta in camp.
 
 
 
Au fost prezenti
YO2LLQ Dan Stoian
YO2LQL Nutu Horatiu
YO2MOI Matei Alexandru "Ducu"
YO2LJB Pasare Dan
YO2LLZ Eparu Manuel "Epy"
YO2LPA Eparu Lavinia
YO2LOZ Bidian Lucian "Bulan"
YO2MFC Muntean Pavel "Pablo"
YO2LIW Toplician Adrian
YO2LGP Hutuleac Emanuel
              Hutuleac Paul
YO2MKZ Suici Stefan "Pisty"
YO2BWR Roba Petru
YO2MLC Teban Cornel
YO2MKL Tomici Sasa "Sale"
YO2MLP Rusu Cristian "Ovidiu"
YO2MMC Mateas Marius, voluntar si la Salvo
YO2MTG Popa Gheorghe "Gigi"
 
Fotografii de la aceasta aplicatie se pot vedea aici la FOTO Colectie 1
 
O sara faina, 
YO2MTGigi
 

PE SCURT

Urmatoarea expediere de QSL-uri va avea loc in luna OCTOMBRIE 2016. Colectarea QSL-urilor se face in zilele de club , pana la sfarsitul lunii Septembrie, cat si la SIMPO YO2 pentru expeditia din toamna (octombrie 2016 ). ATENTIE: Descarcati noua versiune de tabel pentru sortarea QSL-urilor.

YO2 - QSL Bureau este destinat doar pentru expedierea QSL-urilor radioamatorilor YO. QSL-urile trebuiesc predate la sediul clubului sau expediate prin colet postal conform instructiunilor prezentate mai jos.

Expedierea QSL-urilor prin Biroul de QSL-uri YO2 se face in principiu de 2 ori pe an, la intervale de 6 luni, o data primavara si odata toamna. Perioada in care se face colectarea cat si termenul pana la care se va face expedierea QSL-urilor via Birou se va anunta in cadrul acestei pagini de web.

 Instructiuni privind prezentarea QSL-urilor pentru expeditie via Birou - actualizat 7-Mar-2014

 

Va rugam sa respectati intocmai instructiunile de mai jos. In caz contrar, aveti 2 variante:

a. veti plati un tarif majorat cu 100%

b. la prezentare veti fi rugati sa refaceti pachetul de QSL-uri si tabelul centralizator.

Descarcare tabel

  •  Se completeaza QSL-urile. Datele se scriu cat mai citet, indicativele cu majuscule.

ATENTIE: multe entitati nu au birou de QSL. De asemenea multe statii din entitati mici au QSL manager in Europa sau USA. Entitatile din tabel care sunt scrise pe fond galben nu au birou de QSL sau biroul nu prea merge. Entitatile scrise cu rosu au birou dar de multe ori folosesc QSL manager. Pentru aceste 2 categorii de entitati se recomanda a se verifica daca exista QSL manager (pe www.qrz.com de exemplu).

Expeditiile sau indicativele speciale aproape sigur au QSL manager.

La statiile care pe qrz.com scrie la QSL “only directnu are rost sa le trimteti via buro, caci nu vor raspunde.

  •  QSL-urile de expediat vor fi grupate pe entitati. Lista entitatilor este in tabel.  Descarcare tabel
  • Atentie: un QSL trimis VIA indicativ se va pune in grupul entitatii indicativului de la VIA, nu in grupul entitatii lucrate. (Ex: VP6DX via DL2RMS se pune in grupul DL)

 

  • Se completeaza tabelul excel cu numarul de QSL-uri la entitatile respective. La entitatile pentru care nu aveti QSL-uri nu se pune nimic (nu puneti 0). Tabelul completat  se aduce pe suport electronic (USB drive, CD, etc) la prezentarea QSL-urilor.

 

  • Se fac niste fasii de hartie pe care se scrie prefixul entitatii si numarul de QSL-uri din grupul respectiv (la un capat al fasiei, sa fie vizibil dupa stivuire Ex: UA 12 buc). Aceste fasii urmeaza a fi asezate intre grupurile de QSL-uri din teancul final.

 

  • Se stivuiesc grupurile de QSL-uri facute la pct.2. Se incepe de la ultima entitate din tabel, conform tabelului, in ordine din tabel. Deasupra fiecarui grup se pune fasia aferenta de la pct.4. I final trebuie sa rezulte o stiva de QSL-uri grupate pe entitati, in ordinea alfanumerica (din tabel) a prefixelor, primele entitati din tabel fiind in partea de sus a stivei.

 

  • Se leaga cu sfoara stiva de QSL-uri pentru a se pastra intacta pana la prezentare, si se cantareste. Greutatea se trece pe o hartie si se prinde de stiva.

 

Tariful actual de expediere este de 20 lei /100gr, se pastreaza atat timp cat taxele de expediere ale Postei Romane nu se modifica.

De la 1 Martie 2016 preturile s-au modificat astfel ca , categoria de IMPRIMATE NEPRIORITARE nu mai EXISTA. Toate expedierile se fac in conditii de corespondenta normala, fara nici o facilitate sau reducere pt radioamatori !!

Unele tari au Birouri QSL pe districte de ex: SUA . Pentru acestea este necesara sortarea QSL-urilor pe districte (cifra) – vezi tabel.

Prefixele din Marea Britanie si Irlanda de Nord desi sunt entitati separate, merg toate impreuna astfel : G, GD, GI, GJ, GM, GU, GW   la RSGB, sub genericul G .

La fel pentru EA, EA6, EA8, EA9 si pentru UA, UA9 (Rusia) mai putin UA2 care are birou separat.