Qso Banat Timisoara

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
ACASA

Concediu in YO

E-mail Print PDF

Anul acesta in luna august imediat dupa Sf  Maria impreuna cu familia am programat un scurt concediu in YO.

Destinatia finala avea sa fie YO4, undeva la Marea Neagra, doream sa fac acest lucru pentru ca imi doream sa trec si prin locuri in care sa “ating” noi zone de WFF, asa ca am avut si acest gand in calcul cand am luat decizia sa strabatem tara de la un cap la altul. Pentru inceput am oprit scurt la Brad unde ca sa imi intru in mana am activat si pentru indicativul personal   YOFF 308 Muntele Vulcan   

   Astfel ca in prima zi de drum, am gasit o mica parcare pe marginea DN-ului care leaga Sibiul de Fagaras si am activat cu YP0WFF din YOFF 182Piemontul Fagaras. Am adunat rapid cele 100 de legaturi si am plecat mai departe, familia in acest timp nu a putut din pacate decat sa ia o bine meritatat pauza de masa, pe care eu desigur ca am sarit-o. Am continuat drumul prin Rasnov si spre seara am ajuns la destinatie, o oprirela neamuri in localitatea Bucu.

Prima zi am decis sa ne odihnim “oasele” si eu am primit liber sa ma “plimb” prin apropiere…hi, hi                

Plimbarea de dimineata fost in YOFF 153 Lacurile Fundata – Amara unde am avut parte si de propagare buna, astfel ca am sarit cu mult peste suta la numarul de QSO-uri. Intoarcerea acasa ( neamurile ma asteptau cu masa) si dupa o scurta vizita la alte rude am primit voie sa intind din nou antena. De data aceasta am activat cu indicativul personal ( YO2MTG ) din YOFF 485 Coridorul Ialomitei, din nou propagarea a tinut cu mine si am reusit in timpul limitat de bateria laptopului sa adun aproape de 200 de legaturi radio. Am incheiat seara intr-un “nor” de tantari care doreau sange de banatan, asa ca… am lasat antena intinsa peste noapte. Decizia a fost una buna pt ca dimineata devreme m-am trezit cu mult inaintea fetelor si m-am dus sa vad ce face antena, antena facea bine, era in “picioare” si ma astepta sa incep o noua activare. Asta am si facut de data asta cu YP0WFF, deci inca una si am plecat spre destinatia finala , statiunea Jupiter.

Am ajuns la Jupiter si dupa ce ne-am cazat prima dorinta a fost sa vedem marea, vedere care m-a facut sa uit de toate pentru urmatoarele zile, de fapt pana in penultima zi cand mi-am dat seama ca urma sa plec acasa si nu am activat nimic din zona, asa ca…..

In pauza de pranz cand sfaturile zic sa ne ferim de soarele puternic, am intins antena si m-am aranjat in masina pt o noua activare cu YP0WFF din YOFF 492 Cap Aurora, fiind prima activare totul a mers ca pe roate, am “facut” suta si m-am retras pentru o noua cura de soare pe plaja. Seara la intoarcerea “acasa” am luat laptopul de la incarcat si fuga la masina pentru o noua activare de data asta cu indicativul propriu. In ultima zi de “stat” la mare ne-am trezit de dimineata am salutat plaja si marea pentru ultima data si ne-am intors pentru a incarca bagajele. Pana ce au stat fetele la aranjat si spalat am fugit sa adun antena ( fie vorba, ca doar o lasasam intentionat asa) si am facut o ultima activare de data asta cu YP0WFF din YOFF 164 Marea Neagra.

Drumul de intoarcere spre casa era programat cu o oprire in Bucu la neamuri si cu o zi pentru radio. Astfel ca cei 150 de Km i-am facut repede, am debarcat familia si am plecat spre Amara, de data asta am iesit in emisie cu indicativul personal din YOFF 153 Lacurile Fundata- Amara. Din nefericire noaptea a adus si norii de ploaie si descarcarile electrice , astfel ca a doua zi, zi care o dedicasem pt activari radio a fost deosebit de capricioasa, vant puternic, ploaie si chiar descarcari electrice, dar….. nu m-am lasat. Prima activare din zi a fost cu YP0WFF din YOFF 147 Lacul Strachina, conform parerii unora e bine sa nu ai antena in radio cand ploua si descarca electric, dar, iata ca am reusit sa scap si chiar sa fac destul de multe legaturi.

     O scurta pauza de incarcare pt laptop dar si pt mine si din nou pe teren de data asta dintr-o noua locatie si tot cu indicativul YP0WFF. Referinta a fost YOFF 511Kogalniceanu – Gura Ialomitei. De data asta conditile s-au stricat rau de tot astfel ca in ultimul minut , cate o descarcare electrica imi asurzea de tot statia pret de 3-5 sec. Am decis sa deconectez antena exact la timp pentru ca doar atat am mai reusit sa mai fac inainte de a incepe “potopul” , o ploaie torentiala de vara cu sunete si trambite care spre norocul meu nu a durat prea mult si asa am reusit sa impachetez si sa plec spre familie.

A urmat o noua zi pierduta pe drumurile nationale si care a culminat cu “coada” de 18 Km formata de la iesirea din Miercurea Sibiului pana la SEBES, nu a fost nici un accident ci doar asa se pierde vremea la tranzitarea orasului Sebes. Noroc cu CH 22 ( 27.225 FM ) unde am aflat ca exista o mica cale de ocolire si pe care am “executat-o “si eu. Seara am ajuns din nou la Brad unde am lasat QRCutzu din dotare pe perioada vacantei si pe care l-am recuperat cu ocazia asta. Si pentru ca mai aveam o zi libera inainte de a lua d ela capat problemele cotidiene si serviciul am studiat harta de la NATURA 2000 si astfel am observat ca destul de aproape de Tebea era o referinta care imi “scapase” YOFF 457 Muntii Metaliferi. Nu pentru multa vreme, pe la pranz am activat-o cu YO2MTG iar spre seara dupa ce am reincarcat bateria si am incercat sa gasesc si o deschidere mai buna am luat-o si pe Diana, YO2MTD cu mine, astfel ca dupa ceva negocieri am reusit sa o conving sa faca si ea apel cu YP0WFF, normal ca am stat alaturi de ea si am secondat-o in pile up, dar ma bucur ca primele 29 d elegaturi au fost facute de ea. Am incheiat   pana la urma aproape 180 de legaturi astfel ca am plecat mai mult decat multimiti spre casa.

 Per total am facut cu YP0WFF un numar de 8 activari; YO2MTG un numar de 5 activari

Numarul total de legaturi undeva pe la 2000 cu ambele indicative. Pot sa spun ca am reusit un concediu deosebit in care familia a fost alaturi de mine si in care am reusit sa “imi fac de cap” cu radio-ul langa mine. Sper si doresc ca si celor care citesc aceste randuri sa le iasa un asemenea concediu si de asemeni ca la anul sa pot repeta isprava, daca nu chiar sa o depasesc.

De asemeni am utilizat repetoarele pe unde am trecut, am legat prietenii, am intalnit alti radioamatori si in video (YO6BKB, YO9BMN, YO9ILX,) astfel ca am o gramada de povesti de spus, dar ma opresc aici

Din concediul 2013,

YO2MTGigi

Last Updated on Sunday, 15 September 2013 23:30  

PE SCURT

Art. 1 In cadrul radioclubului QSO Banat Timisoara exista trei categorii de membri: 

- membri cotizanti: sunt membrii care au cotizatia platita la zi si pot beneficia de dotarile radioclubului doar in prezenta unui membru asociat sau fondator  

- membri asociati: sunt acei membri care pot beneficia neconditionat de dotarile radioclubului. De asemenea acestia au drept de vot in adunarea generala.  

- membri fondatori: sunt cele 12 persoane inscrise in statutul asociatiei Radioclubul QSO Banat Timisoara ca fondatori. Acestia au acelasi statut cu membrii asociati insa nu isi pot pierde calitatea de membru fondator. 

Art. 2 Orice persoana fizica, indiferent de rasa, nationalitate, apartenenta etnica, varsta, religie, inclusiv neradioamatoare poate deveni membru al radioclubului QSO Banat Timisoara cu conditia depunerii unei cereri de inscriere. Aceasta va fi aprobata de consiliul de administratie. 

Art. 3 Pentru a deveni membru asociat, un membru cotizant trebuie sa fie propus pentru aceasta de un membru asociat sau fondator in adunarea generala. Candidatura sa va trebui aprobata de majoritatea simpla a adunarii generale.

 Art. 4 Consiliul de administratie este alcatuit dintr-un presedinte si doi vicepresedinti. Consiliul de administratie este ales de adunarea generala a radioclubului. Dintre cei doi vicepresedinti se alege seful de radioclub. 

Art. 5 Membrii au obligatia de a isi plati cotizatia la zi. In cazul in care un membru nu isi plateste cotizatia timp de trei luni consecutive nemotivat, acesta primeste un avertisment. In cazul in care un membru nu isi plateste cotizatia timp de sase luni consecutive va fi sanctionat astfel:  

- membrii cotizanti: vor fi exclusi din randul membrilor radioclubului  

- membrii asociati: devin membri cotizanti pierzand toate drepturile aferente pana in momentul achitarii integrale a obligatiilor fata de radioclub  

- membri fondatori: pierd dreptul la cheie, dreptul de vot si dreptul de a fi alesi in adunarea generala pana la momentul in care isi achita integral obligatiile fata de radioclub 

Art. 6 In cazul in care un membru nu isi plateste cotizatia timp de noua luni consecutive va fi sanctionat astfel:

  - membrii asociati: vor fi exclusi din randul membrilor radioclubului  

- membrii fondatori: vor pierde definitiv dreptul la cheie, dreptul de vot precum si dreptul de a fi alesi in adunarea generala 

Art. 8 In incinta radiclubului QSO Banat Timisoara fumatul este interzis. 

Art. 9 Membrii radioclubului au obligatia de a mentine ordinea si curatenia in incinta radioclubului. De asemenea acestia au obligatia de mentine in stare buna dotarile radioclubului. 

Art. 10 In fiecare a doua miercuri din luna se organizeaza o intalnire la care prezenta este obligatorie. Aceasta sedinta se face in scopul strangerii cotizatiilor membrilor precum si intrunirii adunarii generale a asociatiei Radioclubul QSO Banat Timisoara. 

Art. 11 Membrii asociati si fondatori vor asigura prin rotatie, conform unui program stabilit de comun acord prezenta la radioclub in urmatoarele zile:

  - Duminica intre orele 10.00-13.00

Acest program intra in vigoare de la data de 08.01.2005 si va fi disponibil pentru consultare la sediul radioclubului precum si pe internet la adresa www.yo2kqt.ro. 

Art. 12 Pentru a tine evidenta mijloacelor de patrimoniu a radioclubului se va mentine un caiet de evidenta a acestora. Acesta va contine numarul de inventar, descrierea obiectului, numarul de serie(daca este cazul), data in care a devenit obiect de patrimoniu, modul in care a devenit obiect de patrimoniu, alte elemente descriptive(daca este cazul). Mijloacele de patrimoniu pot fi inscrise in caietul de evidenta doar in prezenta sefului de radioclub si a inca unui membru asociat sau fondator. Numele acestora vor fi de asemenea trecute in caiet pentru fiecare obiect de inventar impreuna cu semnaturile acestora.

 Art. 13 Dintre mijloacele de patrimoniu, unele vor putea fi imprumutate. In acest scop consiliul de administratie va constitui o lista sub forma unui caiet de evidenta a acestora. In acesta vor exista urmatoarele rubrici: numarul de inventar, descrierea obiectului, numarul de serie(daca este cazul), alte elemente descriptive(daca este cazul). Va exista o evidenta a persoanelor care au luat spre imprumut mijlocul de patrimoniu impreuna cu data luarii spre imprumut, data estimata a returnarii, posibilitati de contactare a persoanei respective. De asemenea obiectele de patrimoniu vor putea fi luate cu imprumut doar in prezenta inca a unui membru asociat sau fondator ale carui nume si semnatura vor aparea in evidenta. 

Art. 14 Se stabileste cuantumul cotizatiei de membru la o valoare unica pentru toate categoriile de membri. Membrii pot sa contribuie suplimentar doar in prezenta altui membru asociat sau fondator. In acest scop va exista un caiet de evidenta a contributorilor la fondurile clubului. Acesta va contine numele persoanei care a contribuit, cuantumul contributiei, data la care a fost facuta contributia precum si numele membrului asociat sau fondator suplimentar precum si semnaturile acetora. 

Art. 15 Cuantumul cotizatiei de membru se stabileste la 15 lei/luna. Acesta se va  putea modifica de catre adunarea generala atunci cand se considera de cuviinta. 

Art. 16 Se instituie un caiet de prezenta a membrilor la radioclub. Prin acesta se va tine evidenta prezentei membrilor asociati si fondatori in afara orarului de prezenta asigurat. Astfel fiecare membru asociat sau fondator care vine la sediul radioclubului in afara acestui orar se va trece din proprie initiativa in aceasta evidenta. Evidenta va cuprinde: data, ora descuierii, ora incuierii, persoana care a descuiat usa, persoana care a incuiat usa(daca este diferita de prima) precum si semnaturile acestora.

 Art. 17 Membrii de radioclub pot oferi spre folosinta pe termen lung diverse echipamente si obiecte. Astfel va exista o evidenta a obiectelor si echipamentelor care sunt aduse de catre membrii radioclubului pentru folosinta pe termen lung. In acesta vor exista urmatoarele rubrici: descrierea obiectului, numarul de serie(daca este cazul), alte elemente descriptive(daca este cazul), data darii spre folosinta radioclubului, perioada estimata de dare in folosinta. Adaugirile vor putea fi inscrise in caietul de evidenta doar in prezenta sefului de radioclub si a membrului asociat sau fondator care le ofera.

 Art. 18 In cazul utilizarii echipamentelor radioclubului in trafic sau in cazul in care se efectueaza trafic de la sediul radioclubului se va utiliza indicativul de apel al radioclubului. 

 Art. 19 Prezentul regulament de ordine interioara trebuie luat la cunostinta de toti membrii clubului. In acest scop se va alcatui o lista cu numele si semnatura prin care certifica luarea la cunostinta. 

Azi 09.12.2004 in prezenta adunarii generale.