Qso Banat Timisoara

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
ACASA

Concediu in YO

E-mail Print PDF

Anul acesta in luna august imediat dupa Sf  Maria impreuna cu familia am programat un scurt concediu in YO.

Destinatia finala avea sa fie YO4, undeva la Marea Neagra, doream sa fac acest lucru pentru ca imi doream sa trec si prin locuri in care sa “ating” noi zone de WFF, asa ca am avut si acest gand in calcul cand am luat decizia sa strabatem tara de la un cap la altul. Pentru inceput am oprit scurt la Brad unde ca sa imi intru in mana am activat si pentru indicativul personal   YOFF 308 Muntele Vulcan   

   Astfel ca in prima zi de drum, am gasit o mica parcare pe marginea DN-ului care leaga Sibiul de Fagaras si am activat cu YP0WFF din YOFF 182Piemontul Fagaras. Am adunat rapid cele 100 de legaturi si am plecat mai departe, familia in acest timp nu a putut din pacate decat sa ia o bine meritatat pauza de masa, pe care eu desigur ca am sarit-o. Am continuat drumul prin Rasnov si spre seara am ajuns la destinatie, o oprirela neamuri in localitatea Bucu.

Prima zi am decis sa ne odihnim “oasele” si eu am primit liber sa ma “plimb” prin apropiere…hi, hi                

Plimbarea de dimineata fost in YOFF 153 Lacurile Fundata – Amara unde am avut parte si de propagare buna, astfel ca am sarit cu mult peste suta la numarul de QSO-uri. Intoarcerea acasa ( neamurile ma asteptau cu masa) si dupa o scurta vizita la alte rude am primit voie sa intind din nou antena. De data aceasta am activat cu indicativul personal ( YO2MTG ) din YOFF 485 Coridorul Ialomitei, din nou propagarea a tinut cu mine si am reusit in timpul limitat de bateria laptopului sa adun aproape de 200 de legaturi radio. Am incheiat seara intr-un “nor” de tantari care doreau sange de banatan, asa ca… am lasat antena intinsa peste noapte. Decizia a fost una buna pt ca dimineata devreme m-am trezit cu mult inaintea fetelor si m-am dus sa vad ce face antena, antena facea bine, era in “picioare” si ma astepta sa incep o noua activare. Asta am si facut de data asta cu YP0WFF, deci inca una si am plecat spre destinatia finala , statiunea Jupiter.

Am ajuns la Jupiter si dupa ce ne-am cazat prima dorinta a fost sa vedem marea, vedere care m-a facut sa uit de toate pentru urmatoarele zile, de fapt pana in penultima zi cand mi-am dat seama ca urma sa plec acasa si nu am activat nimic din zona, asa ca…..

In pauza de pranz cand sfaturile zic sa ne ferim de soarele puternic, am intins antena si m-am aranjat in masina pt o noua activare cu YP0WFF din YOFF 492 Cap Aurora, fiind prima activare totul a mers ca pe roate, am “facut” suta si m-am retras pentru o noua cura de soare pe plaja. Seara la intoarcerea “acasa” am luat laptopul de la incarcat si fuga la masina pentru o noua activare de data asta cu indicativul propriu. In ultima zi de “stat” la mare ne-am trezit de dimineata am salutat plaja si marea pentru ultima data si ne-am intors pentru a incarca bagajele. Pana ce au stat fetele la aranjat si spalat am fugit sa adun antena ( fie vorba, ca doar o lasasam intentionat asa) si am facut o ultima activare de data asta cu YP0WFF din YOFF 164 Marea Neagra.

Drumul de intoarcere spre casa era programat cu o oprire in Bucu la neamuri si cu o zi pentru radio. Astfel ca cei 150 de Km i-am facut repede, am debarcat familia si am plecat spre Amara, de data asta am iesit in emisie cu indicativul personal din YOFF 153 Lacurile Fundata- Amara. Din nefericire noaptea a adus si norii de ploaie si descarcarile electrice , astfel ca a doua zi, zi care o dedicasem pt activari radio a fost deosebit de capricioasa, vant puternic, ploaie si chiar descarcari electrice, dar….. nu m-am lasat. Prima activare din zi a fost cu YP0WFF din YOFF 147 Lacul Strachina, conform parerii unora e bine sa nu ai antena in radio cand ploua si descarca electric, dar, iata ca am reusit sa scap si chiar sa fac destul de multe legaturi.

     O scurta pauza de incarcare pt laptop dar si pt mine si din nou pe teren de data asta dintr-o noua locatie si tot cu indicativul YP0WFF. Referinta a fost YOFF 511Kogalniceanu – Gura Ialomitei. De data asta conditile s-au stricat rau de tot astfel ca in ultimul minut , cate o descarcare electrica imi asurzea de tot statia pret de 3-5 sec. Am decis sa deconectez antena exact la timp pentru ca doar atat am mai reusit sa mai fac inainte de a incepe “potopul” , o ploaie torentiala de vara cu sunete si trambite care spre norocul meu nu a durat prea mult si asa am reusit sa impachetez si sa plec spre familie.

A urmat o noua zi pierduta pe drumurile nationale si care a culminat cu “coada” de 18 Km formata de la iesirea din Miercurea Sibiului pana la SEBES, nu a fost nici un accident ci doar asa se pierde vremea la tranzitarea orasului Sebes. Noroc cu CH 22 ( 27.225 FM ) unde am aflat ca exista o mica cale de ocolire si pe care am “executat-o “si eu. Seara am ajuns din nou la Brad unde am lasat QRCutzu din dotare pe perioada vacantei si pe care l-am recuperat cu ocazia asta. Si pentru ca mai aveam o zi libera inainte de a lua d ela capat problemele cotidiene si serviciul am studiat harta de la NATURA 2000 si astfel am observat ca destul de aproape de Tebea era o referinta care imi “scapase” YOFF 457 Muntii Metaliferi. Nu pentru multa vreme, pe la pranz am activat-o cu YO2MTG iar spre seara dupa ce am reincarcat bateria si am incercat sa gasesc si o deschidere mai buna am luat-o si pe Diana, YO2MTD cu mine, astfel ca dupa ceva negocieri am reusit sa o conving sa faca si ea apel cu YP0WFF, normal ca am stat alaturi de ea si am secondat-o in pile up, dar ma bucur ca primele 29 d elegaturi au fost facute de ea. Am incheiat   pana la urma aproape 180 de legaturi astfel ca am plecat mai mult decat multimiti spre casa.

 Per total am facut cu YP0WFF un numar de 8 activari; YO2MTG un numar de 5 activari

Numarul total de legaturi undeva pe la 2000 cu ambele indicative. Pot sa spun ca am reusit un concediu deosebit in care familia a fost alaturi de mine si in care am reusit sa “imi fac de cap” cu radio-ul langa mine. Sper si doresc ca si celor care citesc aceste randuri sa le iasa un asemenea concediu si de asemeni ca la anul sa pot repeta isprava, daca nu chiar sa o depasesc.

De asemeni am utilizat repetoarele pe unde am trecut, am legat prietenii, am intalnit alti radioamatori si in video (YO6BKB, YO9BMN, YO9ILX,) astfel ca am o gramada de povesti de spus, dar ma opresc aici

Din concediul 2013,

YO2MTGigi

Last Updated on Sunday, 15 September 2013 23:30  

PE SCURT