Qso Banat Timisoara

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
ACASA

Cum l-am intalnit pe Johan Tines?

E-mail Print PDF
Nu departe de de strada unde locuiesc, pasesc cu umbrela in mana sa ma intalnesc cu un batran inalt cu fata blajina si parul alb ca si zapada. Ii intind o mana si in spun cu ma cheama.
Raspunde cu o eleganta nobila:
-Johan , Johan Tines sunt nascut in Friedorf ,
-Sunt incant sa va cunosc domnule, nu stiu decat timp dispuneti, dar mi-ar face placere sa discutam.
Imi raspunde afirmativ dand din cap, sa inteleg totodata ca dialogul in limba romana nu ii este la indemana. Nu fac doi pasi si imi destanuie vii aminitiri desprea casa parinteasca din Friedorf, este senin , linistit dar plin de emotii de parca acum mai traieste inca odata acel moment. Ochii ii sclipeau de bucurie cand vorbea despre Friedorf.
Imi insiruie nume , functii din securitate si fapte intamplate la varsta de 18 ani care parca s-ar fi intamplat ieri, si totusi au trecut 47 de ani de cand a parasit casa parintesca. Johan este pasionat de fotografie , in tot dialogul lui se regaseste clar jocul de lumini si umbre , si in persoanajele pe care mi le prezinta. Fotografia pe care o realizeaza Johann nu este una obisnuita . El folosete un ansambul mecanic de inalta precizie format din aparat foto, PC , telescop si suport de urmarire a astrelor. Incerc sa deslusesc modul in care toate aceste echipamente sunt legate intre ele, si imi dau seama de complexitatea acestui tip de fotografie.
Batranul face o scurta pauza dupa prezentarea a ceea ce inseamna deep sky photografy si imi spune:
-Noi avem ceva in comun.
-La varsta de 18 ani am dat concurs pentru autorizatia de radioamator , si pe vremea aceea cam trebuia sa astepti pana iti vine autorizatia. Asa eram nerabdator sa lucrez in telegrafie, incat m-am si apucat sa emit fara autorizatie. Bineinteles un radioamator m-a parat la securitate.
-Sa inteleg ca a fost nevoie sa faceti vizite la securitate si sa justificati de ce ati lucrat in telegrafie?
-Da am fost intervievat de un colonel de securitate despre ce am lucrat in telegrafie, si sa nu mai lucrez panu nu imi vine autorizatia de radioamator. Colonelul m-a avertizat sa nu imi pun actele pentru plecare in Germania. Aas mi-am data seama ca ele nu stia ca actele mele sunt gata de placare. La o saptamana dupa ce am fost la securitate am plecat in Germania definitiv , am avut noroc.
- Cu ce indicativ ati lucat?
- Indicativul din Romania a fost YO2BZH, daca imi amintesc bine, cel de acum este DF8WH
- Am vazut antena magnetica pe masina dvs si v-am lasat un bilet la stergator.
- Citiind biletul de la tine, mi-am am inteles ca esti radiomator si te-am sunat la telefonul pa care mi l-ai lasat si uite asa ne-am intalnit.
Intalnirea cu Johan DF8WH , m-a facut sa inteleg ca oameni pastreaza un set de valori unice mostenite in viata, valori care de-a lungul timpului nu se pierd ci se evidentiaza in faptele lor.
 
73! Marian YO2MBU
 
Last Updated on Sunday, 15 September 2013 23:28  

PE SCURT

Art. 1 In cadrul radioclubului QSO Banat Timisoara exista trei categorii de membri: 

- membri cotizanti: sunt membrii care au cotizatia platita la zi si pot beneficia de dotarile radioclubului doar in prezenta unui membru asociat sau fondator  

- membri asociati: sunt acei membri care pot beneficia neconditionat de dotarile radioclubului. De asemenea acestia au drept de vot in adunarea generala.  

- membri fondatori: sunt cele 12 persoane inscrise in statutul asociatiei Radioclubul QSO Banat Timisoara ca fondatori. Acestia au acelasi statut cu membrii asociati insa nu isi pot pierde calitatea de membru fondator. 

Art. 2 Orice persoana fizica, indiferent de rasa, nationalitate, apartenenta etnica, varsta, religie, inclusiv neradioamatoare poate deveni membru al radioclubului QSO Banat Timisoara cu conditia depunerii unei cereri de inscriere. Aceasta va fi aprobata de consiliul de administratie. 

Art. 3 Pentru a deveni membru asociat, un membru cotizant trebuie sa fie propus pentru aceasta de un membru asociat sau fondator in adunarea generala. Candidatura sa va trebui aprobata de majoritatea simpla a adunarii generale.

 Art. 4 Consiliul de administratie este alcatuit dintr-un presedinte si doi vicepresedinti. Consiliul de administratie este ales de adunarea generala a radioclubului. Dintre cei doi vicepresedinti se alege seful de radioclub. 

Art. 5 Membrii au obligatia de a isi plati cotizatia la zi. In cazul in care un membru nu isi plateste cotizatia timp de trei luni consecutive nemotivat, acesta primeste un avertisment. In cazul in care un membru nu isi plateste cotizatia timp de sase luni consecutive va fi sanctionat astfel:  

- membrii cotizanti: vor fi exclusi din randul membrilor radioclubului  

- membrii asociati: devin membri cotizanti pierzand toate drepturile aferente pana in momentul achitarii integrale a obligatiilor fata de radioclub  

- membri fondatori: pierd dreptul la cheie, dreptul de vot si dreptul de a fi alesi in adunarea generala pana la momentul in care isi achita integral obligatiile fata de radioclub 

Art. 6 In cazul in care un membru nu isi plateste cotizatia timp de noua luni consecutive va fi sanctionat astfel:

  - membrii asociati: vor fi exclusi din randul membrilor radioclubului  

- membrii fondatori: vor pierde definitiv dreptul la cheie, dreptul de vot precum si dreptul de a fi alesi in adunarea generala 

Art. 8 In incinta radiclubului QSO Banat Timisoara fumatul este interzis. 

Art. 9 Membrii radioclubului au obligatia de a mentine ordinea si curatenia in incinta radioclubului. De asemenea acestia au obligatia de mentine in stare buna dotarile radioclubului. 

Art. 10 In fiecare a doua miercuri din luna se organizeaza o intalnire la care prezenta este obligatorie. Aceasta sedinta se face in scopul strangerii cotizatiilor membrilor precum si intrunirii adunarii generale a asociatiei Radioclubul QSO Banat Timisoara. 

Art. 11 Membrii asociati si fondatori vor asigura prin rotatie, conform unui program stabilit de comun acord prezenta la radioclub in urmatoarele zile:

  - Duminica intre orele 10.00-13.00

Acest program intra in vigoare de la data de 08.01.2005 si va fi disponibil pentru consultare la sediul radioclubului precum si pe internet la adresa www.yo2kqt.ro. 

Art. 12 Pentru a tine evidenta mijloacelor de patrimoniu a radioclubului se va mentine un caiet de evidenta a acestora. Acesta va contine numarul de inventar, descrierea obiectului, numarul de serie(daca este cazul), data in care a devenit obiect de patrimoniu, modul in care a devenit obiect de patrimoniu, alte elemente descriptive(daca este cazul). Mijloacele de patrimoniu pot fi inscrise in caietul de evidenta doar in prezenta sefului de radioclub si a inca unui membru asociat sau fondator. Numele acestora vor fi de asemenea trecute in caiet pentru fiecare obiect de inventar impreuna cu semnaturile acestora.

 Art. 13 Dintre mijloacele de patrimoniu, unele vor putea fi imprumutate. In acest scop consiliul de administratie va constitui o lista sub forma unui caiet de evidenta a acestora. In acesta vor exista urmatoarele rubrici: numarul de inventar, descrierea obiectului, numarul de serie(daca este cazul), alte elemente descriptive(daca este cazul). Va exista o evidenta a persoanelor care au luat spre imprumut mijlocul de patrimoniu impreuna cu data luarii spre imprumut, data estimata a returnarii, posibilitati de contactare a persoanei respective. De asemenea obiectele de patrimoniu vor putea fi luate cu imprumut doar in prezenta inca a unui membru asociat sau fondator ale carui nume si semnatura vor aparea in evidenta. 

Art. 14 Se stabileste cuantumul cotizatiei de membru la o valoare unica pentru toate categoriile de membri. Membrii pot sa contribuie suplimentar doar in prezenta altui membru asociat sau fondator. In acest scop va exista un caiet de evidenta a contributorilor la fondurile clubului. Acesta va contine numele persoanei care a contribuit, cuantumul contributiei, data la care a fost facuta contributia precum si numele membrului asociat sau fondator suplimentar precum si semnaturile acetora. 

Art. 15 Cuantumul cotizatiei de membru se stabileste la 15 lei/luna. Acesta se va  putea modifica de catre adunarea generala atunci cand se considera de cuviinta. 

Art. 16 Se instituie un caiet de prezenta a membrilor la radioclub. Prin acesta se va tine evidenta prezentei membrilor asociati si fondatori in afara orarului de prezenta asigurat. Astfel fiecare membru asociat sau fondator care vine la sediul radioclubului in afara acestui orar se va trece din proprie initiativa in aceasta evidenta. Evidenta va cuprinde: data, ora descuierii, ora incuierii, persoana care a descuiat usa, persoana care a incuiat usa(daca este diferita de prima) precum si semnaturile acestora.

 Art. 17 Membrii de radioclub pot oferi spre folosinta pe termen lung diverse echipamente si obiecte. Astfel va exista o evidenta a obiectelor si echipamentelor care sunt aduse de catre membrii radioclubului pentru folosinta pe termen lung. In acesta vor exista urmatoarele rubrici: descrierea obiectului, numarul de serie(daca este cazul), alte elemente descriptive(daca este cazul), data darii spre folosinta radioclubului, perioada estimata de dare in folosinta. Adaugirile vor putea fi inscrise in caietul de evidenta doar in prezenta sefului de radioclub si a membrului asociat sau fondator care le ofera.

 Art. 18 In cazul utilizarii echipamentelor radioclubului in trafic sau in cazul in care se efectueaza trafic de la sediul radioclubului se va utiliza indicativul de apel al radioclubului. 

 Art. 19 Prezentul regulament de ordine interioara trebuie luat la cunostinta de toti membrii clubului. In acest scop se va alcatui o lista cu numele si semnatura prin care certifica luarea la cunostinta. 

Azi 09.12.2004 in prezenta adunarii generale.