Qso Banat Timisoara

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
ACASA CONSTRUCTII balun 1:1

balun 1:1

E-mail Print PDF

Baloon 1:1

realizat de YO2MLL

 

           Va voi arata cum se poate construi un balun simplu,eficient si cu un design comercial.Am realizat mai multe pana acum si le-am si vandut pe la cunoscuti si la targul de primavara de la Dumbravita (localitate  langa Timisoara), care a avut loc in data de 26 martie 2011.Materialele pe care le-am folosit sunt usor de gasit la orice magazin de instalatii sanitare,feronerie sau de bricolaj.

 

image001

 

               Lista pentru materiale:


-1 tub PVC (cupla) de instalatii de scurgere 50mm
- 2 capace pentru tub (tot 50mm)
-3carlige cu surub (eu am folosit de 6mm)   
-2 surubui de 5X 20mm
-2 suruburi  de 3X15mm
-3 piulite M3
-2 piulite M6 cu autoblocare
-3 piulite M6 normale
-saibe M3 si M6 2 buc din fiecare
-1 piulita de cuplare M6 X 30mm
-1 tub PVC de 20X55 mm (teava de instalatii electrice)
-1 tub de adeziv pentru suruburi (lock thread)
-1 masina de gaurit
-1 cutter
- burgie de 3;4si 6 mm
-1burgiu de 15mm!!   (sau o freza bradut)
-cleste papagal sau menghina
-si 1 bucata RABDARE!
Am atasat o poza cu materialele necesare:

image002

 


Primul lucru este marcare gaurilor.Se poate face cu usurinta cu un subler sau un marker.

image003

 

image004

 

Prima gaura este de 6mm iar a doua este de 4mm (sau 5mm)

 

image005


Dup acea s-au efectuat gaurile,puteti incepe prin a indoii carligele cu ajutorul unui cleste mai mare sau la menghina.

 

image006


Urmeaza gaurile pentru mufa PL si gaurile de 3mm pentru fixarea mufei; precum si gaura de 6mm pentru carligul de pe capac.

 

image008

 

image010

 

Cam atat cu gauritul……Urmeaza bobina…..Aici puteti sa folositi orice balun doriti 1:1 ; 1:4 ; 1:9 ; 1:6 etc pe care il gasiti pe internet (e plin de ele HI )
Cel pe care eu il folosesc este facut cu sarma de Cu dublu email de 1,5 sau 2mm.
Site-ul de pe care eu m-am inspirat este a lui SM2YER (Goran)
Un  click  aici  va va explica foarte clar si amanuntit

 

image011

 


Dupa realizarea balun-ului an trecut la masuratori…..
Eu folosesc un analizor Feature tech AW07A  (1,8-470Mhz)
In loc de antena am pus o rezistenta de 50 de ohmi pentru teste.Rezultatele sunt foarte bune

 

image013


Urmeaza montare carligelor,si a piulitei de cuplare.In poza se poate vedea modul de asamblare.Piulitele din interior sunt cu autoblocare iar cele din exterior sunt normale.

 

image017

 

image018

 

      Am mai realizat si balun-uri de 1:4 si 1:9 de diferite puteri.
  

Masuratori facute cu un Vector Analyser  ELAD cu un cuplor de antenna  Agilent 778D (din pacate functioneaza de la 10Mhz in sus).
       In legatura cu alte teste; am cuplat balun-ul pe o sarcina artificiala de 50 de ohmi si un final Ameritron AL-80 cu o putere maxima de 1kw.Testul a fost facut in modul FM (purtatoare continua) la 700 de W timp de un minut.Rezultatul a fost unul foarte bun…..Nu s-a produs nici o      descarcare intre spire si nu s-a incalzit.Acest test s-a facut cu un balun care avea o infasurare cu sarma de 1mm!Deci la 1,5 mm sau 2mm ma astept sa suporte chiar 2KW
BALUN    1:1
    realizat de Ovidiu  YO2MLL

 
 
 
Last Updated on Wednesday, 02 March 2016 10:02  

YO2KQT - membri

No images

PE SCURT

Art. 1 In cadrul radioclubului QSO Banat Timisoara exista trei categorii de membri:

- membri cotizanti: sunt membrii care au cotizatia platita la zi si pot beneficia de dotarile radioclubului doar in prezenta unui membru asociat sau fondator

- membri asociati: sunt acei membri care pot beneficia neconditionat de dotarile radioclubului. De asemenea acestia au drept de vot in adunarea generala.

- membri fondatori: sunt cele 12 persoane inscrise in statutul asociatiei Radioclubul QSO Banat Timisoara ca fondatori. Acestia au acelasi statut cu membrii asociati insa nu isi pot pierde calitatea de membru fondator.

Art. 2 Orice persoana fizica, indiferent de rasa, nationalitate, apartenenta etnica, varsta, religie, inclusiv neradioamatoare poate deveni membru al radioclubului QSO Banat Timisoara cu conditia depunerii unei cereri de inscriere. Aceasta va fi aprobata de consiliul de administratie.

Art. 3 Pentru a deveni membru asociat, un membru cotizant trebuie sa fie propus pentru aceasta de un membru asociat sau fondator in adunarea generala. Candidatura sa va trebui aprobata de majoritatea simpla a adunarii generale.

Art. 4 Consiliul de administratie este alcatuit dintr-un presedinte si doi vicepresedinti. Consiliul de administratie este ales de adunarea generala a radioclubului. Dintre cei doi vicepresedinti se alege seful de radioclub.

Art. 5 Membrii au obligatia de a isi plati cotizatia la zi. In cazul in care un membru nu isi plateste cotizatia timp de trei luni consecutive nemotivat, acesta primeste un avertisment. In cazul in care un membru nu isi plateste cotizatia timp de sase luni consecutive va fi sanctionat astfel:

- membrii cotizanti: vor fi exclusi din randul membrilor radioclubului

- membrii asociati: devin membri cotizanti pierzand toate drepturile aferente pana in momentul achitarii integrale a obligatiilor fata de radioclub

- membri fondatori: pierd dreptul la cheie, dreptul de vot si dreptul de a fi alesi in adunarea generala pana la momentul in care isi achita integral obligatiile fata de radioclub

Art. 6 In cazul in care un membru nu isi plateste cotizatia timp de noua luni consecutive va fi sanctionat astfel:

- membrii asociati: vor fi exclusi din randul membrilor radioclubului

- membrii fondatori: vor pierde definitiv dreptul la cheie, dreptul de vot precum si dreptul de a fi alesi in adunarea generala

Art. 8 In incinta radiclubului QSO Banat Timisoara fumatul este interzis.

Art. 9 Membrii radioclubului au obligatia de a mentine ordinea si curatenia in incinta radioclubului. De asemenea acestia au obligatia de mentine in stare buna dotarile radioclubului.

Art. 10 In fiecare a doua miercuri din luna se organizeaza o intalnire la care prezenta este obligatorie. Aceasta sedinta se face in scopul strangerii cotizatiilor membrilor precum si intrunirii adunarii generale a asociatiei Radioclubul QSO Banat Timisoara.

Art. 11 Membrii asociati si fondatori vor asigura prin rotatie, conform unui program stabilit de comun acord prezenta la radioclub in urmatoarele zile:

- Miercuri intre orele 18.00-20.00

- Vineri intre orele 18.00-20.00

Acest program intra in vigoare de la data de 08.01.2005 si va fi disponibil pentru consultare la sediul radioclubului precum si pe internet la adresa www.yo2kqt.ro.

Art. 12 Pentru a tine evidenta mijloacelor de patrimoniu a radioclubului se va mentine un caiet de evidenta a acestora. Acesta va contine numarul de inventar, descrierea obiectului, numarul de serie(daca este cazul), data in care a devenit obiect de patrimoniu, modul in care a devenit obiect de patrimoniu, alte elemente descriptive(daca este cazul). Mijloacele de patrimoniu pot fi inscrise in caietul de evidenta doar in prezenta sefului de radioclub si a inca unui membru asociat sau fondator. Numele acestora vor fi de asemenea trecute in caiet pentru fiecare obiect de inventar impreuna cu semnaturile acestora.

Art. 13 Dintre mijloacele de patrimoniu, unele vor putea fi imprumutate. In acest scop consiliul de administratie va constitui o lista sub forma unui caiet de evidenta a acestora. In acesta vor exista urmatoarele rubrici: numarul de inventar, descrierea obiectului, numarul de serie(daca este cazul), alte elemente descriptive(daca este cazul). Va exista o evidenta a persoanelor care au luat spre imprumut mijlocul de patrimoniu impreuna cu data luarii spre imprumut, data estimata a returnarii, posibilitati de contactare a persoanei respective. De asemenea obiectele de patrimoniu vor putea fi luate cu imprumut doar in prezenta inca a unui membru asociat sau fondator ale carui nume si semnatura vor aparea in evidenta.

Art. 14 Se stabileste cuantumul cotizatiei de membru la o valoare unica pentru toate categoriile de membri. Membrii pot sa contribuie suplimentar doar in prezenta altui membru asociat sau fondator. In acest scop va exista un caiet de evidenta a contributorilor la fondurile clubului. Acesta va contine numele persoanei care a contribuit, cuantumul contributiei, data la care a fost facuta contributia precum si numele membrului asociat sau fondator suplimentar precum si semnaturile acetora.

Art. 15 Cuantumul cotizatiei de membru se stabileste la 15 lei/luna. Cine achita in avans pentru minim 3 luni va achita 12 ron/luna. Acesta se va  putea modifica de catre adunarea generala atunci cand se considera de cuviinta.

Art. 16 Se instituie un caiet de prezenta a membrilor la radioclub. Prin acesta se va tine evidenta prezentei membrilor asociati si fondatori in afara orarului de prezenta asigurat. Astfel fiecare membru asociat sau fondator care vine la sediul radioclubului in afara acestui orar se va trece din proprie initiativa in aceasta evidenta. Evidenta va cuprinde: data, ora descuierii, ora incuierii, persoana care a descuiat usa, persoana care a incuiat usa(daca este diferita de prima) precum si semnaturile acestora.

Art. 17 Membrii de radioclub pot oferi spre folosinta pe termen lung diverse echipamente si obiecte. Astfel va exista o evidenta a obiectelor si echipamentelor care sunt aduse de catre membrii radioclubului pentru folosinta pe termen lung. In acesta vor exista urmatoarele rubrici: descrierea obiectului, numarul de serie(daca este cazul), alte elemente descriptive(daca este cazul), data darii spre folosinta radioclubului, perioada estimata de dare in folosinta. Adaugirile vor putea fi inscrise in caietul de evidenta doar in prezenta sefului de radioclub si a membrului asociat sau fondator care le ofera.

Art. 18 In cazul utilizarii echipamentelor radioclubului in trafic sau in cazul in care se efectueaza trafic de la sediul radioclubului se va utiliza indicativul de apel al radioclubului.

Art. 19 Prezentul regulament de ordine interioara trebuie luat la cunostinta de toti membrii clubului. In acest scop se va alcatui o lista cu numele si semnatura prin care certifica luarea la cunostinta.

Azi 09.12.2004 in prezenta adunarii generale.