Qso Banat Timisoara

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
ACASA TARGUL DE PRIMAVARA Targul de Primavara 2010

Targul de Primavara 2010

E-mail Print PDF

S-a terminat si cea de a-2-a editie a targului de primavara, vremea a tinut si de aceasta data cu noi si am reusit sa ne desfasuram in conditii bune. In cursul diminetii cerul a fost senin, chiar daca soarele a fost cu ceva dinti.

            Si la editia din acest an s-au prezentat in jur de 50-60 de persoane, desigur ca in mare parte radioamatori,dar au venit si persoane care cocheteaza cu radioamatorismul sau cu contructiile de fel si fel, sa nu-i uitam si pe cei care deocamdata vorbesc doar in Citizen Band. Ne-am bucurat si de prezenta lor. Ca si zona de acoperire pot spune ca au venit din judetul Arad, Hunedoara, Caras Severin si desigur din Timis. Cu aceasta enumerare pot zice ca intreg districtul YO2 a fost prezent.

            Au fost destule lucruri scoase la vanzare, antene, cabluri, microfoane, condesatori de toate tipurile, lampi, statii radio. A venit de la Resita si YO2LZA cu o padure de antene, fabricate de el pt benzile de 2m si 70 cm. Le-a expus , lumea prezenta le-a admirat si se pare ca a plecat acasa cu o gramada de comenzi.   La capitolul lampi si mufe a stat cel mai rau, de ce zic treaba asta, pentru ca multi s-au plans ca au cautat mufe de calitate si nu au gasit. Am incercat in acest sens sa il cooptam si pe un expozant din Ha, in special cu mufe, dar nu a reusit sa isi faca loc in agenda si pt targul nostru, era foarte aproape de un alt targ de la vecinii nostri din HA. 

            S-au vandut cam de toate, statii, mobile si portabile, cabluri, aparate de masura, suporturi si inca multe altele. Microfoane, izolatori, condesatori si multe altele au umplut « mesele » (capotele masinilor) celor care au venit sa vanda. Am incercat de asemenea sa mai atrag privirile si cu mobilul  meu pregatit pt portabil, am instalat o masa de lucru , suficienta pt laptop si radio, in portbagajul masinii. Am intins si un dipol in 7 mMHz, a mers foarte bine, dar din pacate nu am reusit sa lucrez nimic. Motivul se intelege, qrm-ul a fost destul de mare si multa lume a vrut sa vada ce am in portbagaj, asa ca nu reuseam sa pun castile pe urechi mai deloc.

          Din pacate targul s-a suprapus cu concursul de scurte WPX si poate ca acesta a fost unul din motivele pentru care nu a fost o aglomeratie mai mare. Desigur ca au fost si din aceia care s-au bucurat ca noi suntem la targ si ei pot lucra DX-uri fara prea mare QRM, (HI) ! Lumea a fost multumita si de oferta din meniu, s-a mancat si mancarea adusa de acasa dar si cea oferita de restaurant, asa ca dupa amiaza lumea a plecat satula.

Trebuie amintit ca de la PECICA ne-a onorat cu prezenta YO2LAS, care nu a venit cu mana goala ci a adus si o sticla de vin ( HOME MADE), o sa va spun si cum o fost vinul mai incolo, poate in numarul viitor, dar si cu cateva paini , renumita paine de Pecica, din care ne-a invitat sa gustam. Le multumim pe aceasta cale si musai sa le intoarcem vizita in luna mai cand se va tine Simpozionul la Pecica.

Din HD a ajuns o echipa de 4 radioamatori, YO2LRH, YO2LBB, YO2LMA, YO2CBK, care au profitat din plin de intalnirea cu noi si cu cele expuse, au cumparat o groaza de lucruri utile in activitatea noastra. Au animat  ceva vreme si rep  R1X pe care au fost indrumati pana la locatia din Dumbravita. Aici as vrea sa le multumesc pentru faptul ca au plecat la drum cu noaptea in cap doar pentru a fi alaturi de noi.  Din Arad a fost prezent YO2MAB, din Lipova YO2BOF, YO2MIL,  din Lugoj YO2CDX, YO2LHD, din Sannicolaul Mare YO2OSV, din Timisoara  YO2LSP, YO2MFC, YO2BB, YO2MLL, YO2NAA, YO2MPV, YO2LZP, YO2LLQ, YO2LLZ, YO2LJB, YO2MUE, YO2MHN, YO2BCT, YO2UT, YO2NUL, YO2IS, YO2DM, YO2GL, YO2BF, YO2LQM, YO2LOZ, YO2LAM, YO2DNO, YO2LIC, YO2AAG, YO2BRO, YO2LFM, YO2COB, YO2LAB, YO2MMC, YO2LGH , YO2LMZ, as vrea sa nu fi uitat pe careva pe dinafara, dar daca sa intamplat imi cer scuze de pe acum.

Daca o sa va para rau ca nu ati venit dupa ce va uitati la poze , poate ca o sa va mobilizati pentru intalnirea de anul viitor !

Va asteptam la anul la cea de-a 3 editie.

 

73, de YO2MTGigi

 

 
 
Last Updated on Monday, 08 April 2013 23:34  


PE SCURT

Urmatoarea expediere de QSL-uri va avea loc in luna OCTOMBRIE 2016. Colectarea QSL-urilor se face in zilele de club , pana la sfarsitul lunii Septembrie, cat si la SIMPO YO2 pentru expeditia din toamna (octombrie 2016 ). ATENTIE: Descarcati noua versiune de tabel pentru sortarea QSL-urilor.

YO2 - QSL Bureau este destinat doar pentru expedierea QSL-urilor radioamatorilor YO. QSL-urile trebuiesc predate la sediul clubului sau expediate prin colet postal conform instructiunilor prezentate mai jos.

Expedierea QSL-urilor prin Biroul de QSL-uri YO2 se face in principiu de 2 ori pe an, la intervale de 6 luni, o data primavara si odata toamna. Perioada in care se face colectarea cat si termenul pana la care se va face expedierea QSL-urilor via Birou se va anunta in cadrul acestei pagini de web.

 Instructiuni privind prezentarea QSL-urilor pentru expeditie via Birou - actualizat 7-Mar-2014

 

Va rugam sa respectati intocmai instructiunile de mai jos. In caz contrar, aveti 2 variante:

a. veti plati un tarif majorat cu 100%

b. la prezentare veti fi rugati sa refaceti pachetul de QSL-uri si tabelul centralizator.

Descarcare tabel

  •  Se completeaza QSL-urile. Datele se scriu cat mai citet, indicativele cu majuscule.

ATENTIE: multe entitati nu au birou de QSL. De asemenea multe statii din entitati mici au QSL manager in Europa sau USA. Entitatile din tabel care sunt scrise pe fond galben nu au birou de QSL sau biroul nu prea merge. Entitatile scrise cu rosu au birou dar de multe ori folosesc QSL manager. Pentru aceste 2 categorii de entitati se recomanda a se verifica daca exista QSL manager (pe www.qrz.com de exemplu).

Expeditiile sau indicativele speciale aproape sigur au QSL manager.

La statiile care pe qrz.com scrie la QSL “only directnu are rost sa le trimteti via buro, caci nu vor raspunde.

  •  QSL-urile de expediat vor fi grupate pe entitati. Lista entitatilor este in tabel.  Descarcare tabel
  • Atentie: un QSL trimis VIA indicativ se va pune in grupul entitatii indicativului de la VIA, nu in grupul entitatii lucrate. (Ex: VP6DX via DL2RMS se pune in grupul DL)

 

  • Se completeaza tabelul excel cu numarul de QSL-uri la entitatile respective. La entitatile pentru care nu aveti QSL-uri nu se pune nimic (nu puneti 0). Tabelul completat  se aduce pe suport electronic (USB drive, CD, etc) la prezentarea QSL-urilor.

 

  • Se fac niste fasii de hartie pe care se scrie prefixul entitatii si numarul de QSL-uri din grupul respectiv (la un capat al fasiei, sa fie vizibil dupa stivuire Ex: UA 12 buc). Aceste fasii urmeaza a fi asezate intre grupurile de QSL-uri din teancul final.

 

  • Se stivuiesc grupurile de QSL-uri facute la pct.2. Se incepe de la ultima entitate din tabel, conform tabelului, in ordine din tabel. Deasupra fiecarui grup se pune fasia aferenta de la pct.4. I final trebuie sa rezulte o stiva de QSL-uri grupate pe entitati, in ordinea alfanumerica (din tabel) a prefixelor, primele entitati din tabel fiind in partea de sus a stivei.

 

  • Se leaga cu sfoara stiva de QSL-uri pentru a se pastra intacta pana la prezentare, si se cantareste. Greutatea se trece pe o hartie si se prinde de stiva.

 

Tariful actual de expediere este de 20 lei /100gr, se pastreaza atat timp cat taxele de expediere ale Postei Romane nu se modifica.

De la 1 Martie 2016 preturile s-au modificat astfel ca , categoria de IMPRIMATE NEPRIORITARE nu mai EXISTA. Toate expedierile se fac in conditii de corespondenta normala, fara nici o facilitate sau reducere pt radioamatori !!

Unele tari au Birouri QSL pe districte de ex: SUA . Pentru acestea este necesara sortarea QSL-urilor pe districte (cifra) – vezi tabel.

Prefixele din Marea Britanie si Irlanda de Nord desi sunt entitati separate, merg toate impreuna astfel : G, GD, GI, GJ, GM, GU, GW   la RSGB, sub genericul G .

La fel pentru EA, EA6, EA8, EA9 si pentru UA, UA9 (Rusia) mai putin UA2 care are birou separat.