Qso Banat Timisoara

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
ACASA TARGUL DE PRIMAVARA Targul de Primavara 2010

Targul de Primavara 2010

E-mail Print PDF

S-a terminat si cea de a-2-a editie a targului de primavara, vremea a tinut si de aceasta data cu noi si am reusit sa ne desfasuram in conditii bune. In cursul diminetii cerul a fost senin, chiar daca soarele a fost cu ceva dinti.

            Si la editia din acest an s-au prezentat in jur de 50-60 de persoane, desigur ca in mare parte radioamatori,dar au venit si persoane care cocheteaza cu radioamatorismul sau cu contructiile de fel si fel, sa nu-i uitam si pe cei care deocamdata vorbesc doar in Citizen Band. Ne-am bucurat si de prezenta lor. Ca si zona de acoperire pot spune ca au venit din judetul Arad, Hunedoara, Caras Severin si desigur din Timis. Cu aceasta enumerare pot zice ca intreg districtul YO2 a fost prezent.

            Au fost destule lucruri scoase la vanzare, antene, cabluri, microfoane, condesatori de toate tipurile, lampi, statii radio. A venit de la Resita si YO2LZA cu o padure de antene, fabricate de el pt benzile de 2m si 70 cm. Le-a expus , lumea prezenta le-a admirat si se pare ca a plecat acasa cu o gramada de comenzi.   La capitolul lampi si mufe a stat cel mai rau, de ce zic treaba asta, pentru ca multi s-au plans ca au cautat mufe de calitate si nu au gasit. Am incercat in acest sens sa il cooptam si pe un expozant din Ha, in special cu mufe, dar nu a reusit sa isi faca loc in agenda si pt targul nostru, era foarte aproape de un alt targ de la vecinii nostri din HA. 

            S-au vandut cam de toate, statii, mobile si portabile, cabluri, aparate de masura, suporturi si inca multe altele. Microfoane, izolatori, condesatori si multe altele au umplut « mesele » (capotele masinilor) celor care au venit sa vanda. Am incercat de asemenea sa mai atrag privirile si cu mobilul  meu pregatit pt portabil, am instalat o masa de lucru , suficienta pt laptop si radio, in portbagajul masinii. Am intins si un dipol in 7 mMHz, a mers foarte bine, dar din pacate nu am reusit sa lucrez nimic. Motivul se intelege, qrm-ul a fost destul de mare si multa lume a vrut sa vada ce am in portbagaj, asa ca nu reuseam sa pun castile pe urechi mai deloc.

          Din pacate targul s-a suprapus cu concursul de scurte WPX si poate ca acesta a fost unul din motivele pentru care nu a fost o aglomeratie mai mare. Desigur ca au fost si din aceia care s-au bucurat ca noi suntem la targ si ei pot lucra DX-uri fara prea mare QRM, (HI) ! Lumea a fost multumita si de oferta din meniu, s-a mancat si mancarea adusa de acasa dar si cea oferita de restaurant, asa ca dupa amiaza lumea a plecat satula.

Trebuie amintit ca de la PECICA ne-a onorat cu prezenta YO2LAS, care nu a venit cu mana goala ci a adus si o sticla de vin ( HOME MADE), o sa va spun si cum o fost vinul mai incolo, poate in numarul viitor, dar si cu cateva paini , renumita paine de Pecica, din care ne-a invitat sa gustam. Le multumim pe aceasta cale si musai sa le intoarcem vizita in luna mai cand se va tine Simpozionul la Pecica.

Din HD a ajuns o echipa de 4 radioamatori, YO2LRH, YO2LBB, YO2LMA, YO2CBK, care au profitat din plin de intalnirea cu noi si cu cele expuse, au cumparat o groaza de lucruri utile in activitatea noastra. Au animat  ceva vreme si rep  R1X pe care au fost indrumati pana la locatia din Dumbravita. Aici as vrea sa le multumesc pentru faptul ca au plecat la drum cu noaptea in cap doar pentru a fi alaturi de noi.  Din Arad a fost prezent YO2MAB, din Lipova YO2BOF, YO2MIL,  din Lugoj YO2CDX, YO2LHD, din Sannicolaul Mare YO2OSV, din Timisoara  YO2LSP, YO2MFC, YO2BB, YO2MLL, YO2NAA, YO2MPV, YO2LZP, YO2LLQ, YO2LLZ, YO2LJB, YO2MUE, YO2MHN, YO2BCT, YO2UT, YO2NUL, YO2IS, YO2DM, YO2GL, YO2BF, YO2LQM, YO2LOZ, YO2LAM, YO2DNO, YO2LIC, YO2AAG, YO2BRO, YO2LFM, YO2COB, YO2LAB, YO2MMC, YO2LGH , YO2LMZ, as vrea sa nu fi uitat pe careva pe dinafara, dar daca sa intamplat imi cer scuze de pe acum.

Daca o sa va para rau ca nu ati venit dupa ce va uitati la poze , poate ca o sa va mobilizati pentru intalnirea de anul viitor !

Va asteptam la anul la cea de-a 3 editie.

 

73, de YO2MTGigi

 

 
 
Last Updated on Monday, 08 April 2013 23:34  


PE SCURT

Art. 1 In cadrul radioclubului QSO Banat Timisoara exista trei categorii de membri:

- membri cotizanti: sunt membrii care au cotizatia platita la zi si pot beneficia de dotarile radioclubului doar in prezenta unui membru asociat sau fondator

- membri asociati: sunt acei membri care pot beneficia neconditionat de dotarile radioclubului. De asemenea acestia au drept de vot in adunarea generala.

- membri fondatori: sunt cele 12 persoane inscrise in statutul asociatiei Radioclubul QSO Banat Timisoara ca fondatori. Acestia au acelasi statut cu membrii asociati insa nu isi pot pierde calitatea de membru fondator.

Art. 2 Orice persoana fizica, indiferent de rasa, nationalitate, apartenenta etnica, varsta, religie, inclusiv neradioamatoare poate deveni membru al radioclubului QSO Banat Timisoara cu conditia depunerii unei cereri de inscriere. Aceasta va fi aprobata de consiliul de administratie.

Art. 3 Pentru a deveni membru asociat, un membru cotizant trebuie sa fie propus pentru aceasta de un membru asociat sau fondator in adunarea generala. Candidatura sa va trebui aprobata de majoritatea simpla a adunarii generale.

Art. 4 Consiliul de administratie este alcatuit dintr-un presedinte si doi vicepresedinti. Consiliul de administratie este ales de adunarea generala a radioclubului. Dintre cei doi vicepresedinti se alege seful de radioclub.

Art. 5 Membrii au obligatia de a isi plati cotizatia la zi. In cazul in care un membru nu isi plateste cotizatia timp de trei luni consecutive nemotivat, acesta primeste un avertisment. In cazul in care un membru nu isi plateste cotizatia timp de sase luni consecutive va fi sanctionat astfel:

- membrii cotizanti: vor fi exclusi din randul membrilor radioclubului

- membrii asociati: devin membri cotizanti pierzand toate drepturile aferente pana in momentul achitarii integrale a obligatiilor fata de radioclub

- membri fondatori: pierd dreptul la cheie, dreptul de vot si dreptul de a fi alesi in adunarea generala pana la momentul in care isi achita integral obligatiile fata de radioclub

Art. 6 In cazul in care un membru nu isi plateste cotizatia timp de noua luni consecutive va fi sanctionat astfel:

- membrii asociati: vor fi exclusi din randul membrilor radioclubului

- membrii fondatori: vor pierde definitiv dreptul la cheie, dreptul de vot precum si dreptul de a fi alesi in adunarea generala

Art. 8 In incinta radiclubului QSO Banat Timisoara fumatul este interzis.

Art. 9 Membrii radioclubului au obligatia de a mentine ordinea si curatenia in incinta radioclubului. De asemenea acestia au obligatia de mentine in stare buna dotarile radioclubului.

Art. 10 In fiecare a doua miercuri din luna se organizeaza o intalnire la care prezenta este obligatorie. Aceasta sedinta se face in scopul strangerii cotizatiilor membrilor precum si intrunirii adunarii generale a asociatiei Radioclubul QSO Banat Timisoara.

Art. 11 Membrii asociati si fondatori vor asigura prin rotatie, conform unui program stabilit de comun acord prezenta la radioclub in urmatoarele zile:

- Miercuri intre orele 18.00-20.00

- Vineri intre orele 18.00-20.00

Acest program intra in vigoare de la data de 08.01.2005 si va fi disponibil pentru consultare la sediul radioclubului precum si pe internet la adresa www.yo2kqt.ro.

Art. 12 Pentru a tine evidenta mijloacelor de patrimoniu a radioclubului se va mentine un caiet de evidenta a acestora. Acesta va contine numarul de inventar, descrierea obiectului, numarul de serie(daca este cazul), data in care a devenit obiect de patrimoniu, modul in care a devenit obiect de patrimoniu, alte elemente descriptive(daca este cazul). Mijloacele de patrimoniu pot fi inscrise in caietul de evidenta doar in prezenta sefului de radioclub si a inca unui membru asociat sau fondator. Numele acestora vor fi de asemenea trecute in caiet pentru fiecare obiect de inventar impreuna cu semnaturile acestora.

Art. 13 Dintre mijloacele de patrimoniu, unele vor putea fi imprumutate. In acest scop consiliul de administratie va constitui o lista sub forma unui caiet de evidenta a acestora. In acesta vor exista urmatoarele rubrici: numarul de inventar, descrierea obiectului, numarul de serie(daca este cazul), alte elemente descriptive(daca este cazul). Va exista o evidenta a persoanelor care au luat spre imprumut mijlocul de patrimoniu impreuna cu data luarii spre imprumut, data estimata a returnarii, posibilitati de contactare a persoanei respective. De asemenea obiectele de patrimoniu vor putea fi luate cu imprumut doar in prezenta inca a unui membru asociat sau fondator ale carui nume si semnatura vor aparea in evidenta.

Art. 14 Se stabileste cuantumul cotizatiei de membru la o valoare unica pentru toate categoriile de membri. Membrii pot sa contribuie suplimentar doar in prezenta altui membru asociat sau fondator. In acest scop va exista un caiet de evidenta a contributorilor la fondurile clubului. Acesta va contine numele persoanei care a contribuit, cuantumul contributiei, data la care a fost facuta contributia precum si numele membrului asociat sau fondator suplimentar precum si semnaturile acetora.

Art. 15 Cuantumul cotizatiei de membru se stabileste la 15 lei/luna. Cine achita in avans pentru minim 3 luni va achita 12 ron/luna. Acesta se va  putea modifica de catre adunarea generala atunci cand se considera de cuviinta.

Art. 16 Se instituie un caiet de prezenta a membrilor la radioclub. Prin acesta se va tine evidenta prezentei membrilor asociati si fondatori in afara orarului de prezenta asigurat. Astfel fiecare membru asociat sau fondator care vine la sediul radioclubului in afara acestui orar se va trece din proprie initiativa in aceasta evidenta. Evidenta va cuprinde: data, ora descuierii, ora incuierii, persoana care a descuiat usa, persoana care a incuiat usa(daca este diferita de prima) precum si semnaturile acestora.

Art. 17 Membrii de radioclub pot oferi spre folosinta pe termen lung diverse echipamente si obiecte. Astfel va exista o evidenta a obiectelor si echipamentelor care sunt aduse de catre membrii radioclubului pentru folosinta pe termen lung. In acesta vor exista urmatoarele rubrici: descrierea obiectului, numarul de serie(daca este cazul), alte elemente descriptive(daca este cazul), data darii spre folosinta radioclubului, perioada estimata de dare in folosinta. Adaugirile vor putea fi inscrise in caietul de evidenta doar in prezenta sefului de radioclub si a membrului asociat sau fondator care le ofera.

Art. 18 In cazul utilizarii echipamentelor radioclubului in trafic sau in cazul in care se efectueaza trafic de la sediul radioclubului se va utiliza indicativul de apel al radioclubului.

Art. 19 Prezentul regulament de ordine interioara trebuie luat la cunostinta de toti membrii clubului. In acest scop se va alcatui o lista cu numele si semnatura prin care certifica luarea la cunostinta.

Azi 09.12.2004 in prezenta adunarii generale.