Qso Banat Timisoara

 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
ACASA TARGUL DE PRIMAVARA Targul de Primavara 2011

Targul de Primavara 2011

E-mail Print PDF

Dumbravita 26 martie 2011, incepand cu ora 9 CFR.

Iata, am ajuns in linie dreapta cu pregatirile la al 3-lea targ de primavara, care se va desfasura si in acest an la Stejarul Fermecat, local care se afla in Dumbravita  la circa 8 km de Timisoara inspre Lipova, la marginea Padurii Verzi. Dupa cum am promis intr-un articol mai vechi, revin cu informatii.

Coordonatele pt gps sunt:

N 45 48 18,6

E 21 15 49,7

Si de aceasta data Asociatia Qso Banat Timisoara incearca sa "adune" la un talcioc si multa voie buna cat mai multi radioamatori.

Incepand cu ora 9 in data de 26 martie 2011 va invitam sa faceti o plimbare  si sa va alaturati celor care deja si-au anuntat intentia de a participa. Daca vremea va fi de partea noastra si nu ne va forta sa ne adapostim sub terasa localului, atunci vom putea savura si micii, sucul sau berea, oferite si pregatite de firma ORLOVI. Nu se pune problema de a fi oferite gratis ci contra cost celor care vor dori sa serveasca ceva in aer curat. Daca aveti ceva care va  prisoseste si poate ca doriti sa 'scapati ' de obiect, poate ca este un moment bun sa il aduceti cu voi la targ si sa il expunetii la vanzare, nu se stie cine este interesat sau dornic.

Amicul si colegul nostru Dorin, YO2MCK, cel care se ocupa de qsl-uri va fi prezent la intalnire si va aduna de la cei care doresc sa trimita prin biroul nostru, qsl-urile. Atat cele internationale cat si cele pentru YO.

Accesul se face foarte usor de pe centura Timisoarei, indiferent din ce parte veti veni.

Daca veniti dinspre Arad pe centura, la sensul giratoriu unde se vede pe partea stanga o hala mare pe care scrie DUNCA EXPEDITII, acolo veti face dreapta, iar dupa alti 200 m veti intalni un alt sens giratoriu unde veti vedea in stanga un indicator catre STEJARUL FERMECAT, acolo faceti stanga.

Daca veniti dinspre Lugoj pe centura, cand veti vedea multe camioane de la Dunca Expeditii pe partea dreapta si o hala mare, veti intra in sensul giratoriu si veti face stanga catre TIMISOARA (in dreapta drumul merge spre LIPOVA, iar inainte spre ARAD), iar dupa alti 200 m veti da de un alt sens giratoriu, unde veti face stanga.

 1. 300 m drumul va ajunge pana la marginea padurii unde va vom astepta.

Se poate comunica pe frecventele

rep R1X, rep de 2 m aflat pe SEMENIC 145.6375

rep local din TM de 70 cm   438.950- 7.6

rep de 70 cm de pe Semenic 439.225 - 7,6

De asemenea si frecventele 145.500 si 433.500 vor fi scanate

Pentru alte informatii suplimentare puteti suna si la tel  0745 423 665 YO2MTGigi

 
 
Last Updated on Monday, 08 April 2013 23:27  


PE SCURT

Urmatoarea expediere de QSL-uri va avea loc in luna OCTOMBRIE 2016. Colectarea QSL-urilor se face in zilele de club , pana la sfarsitul lunii Septembrie, cat si la SIMPO YO2 pentru expeditia din toamna (octombrie 2016 ). ATENTIE: Descarcati noua versiune de tabel pentru sortarea QSL-urilor.

YO2 - QSL Bureau este destinat doar pentru expedierea QSL-urilor radioamatorilor YO. QSL-urile trebuiesc predate la sediul clubului sau expediate prin colet postal conform instructiunilor prezentate mai jos.

Expedierea QSL-urilor prin Biroul de QSL-uri YO2 se face in principiu de 2 ori pe an, la intervale de 6 luni, o data primavara si odata toamna. Perioada in care se face colectarea cat si termenul pana la care se va face expedierea QSL-urilor via Birou se va anunta in cadrul acestei pagini de web.

 Instructiuni privind prezentarea QSL-urilor pentru expeditie via Birou - actualizat 7-Mar-2014

 

Va rugam sa respectati intocmai instructiunile de mai jos. In caz contrar, aveti 2 variante:

a. veti plati un tarif majorat cu 100%

b. la prezentare veti fi rugati sa refaceti pachetul de QSL-uri si tabelul centralizator.

Descarcare tabel

 •  Se completeaza QSL-urile. Datele se scriu cat mai citet, indicativele cu majuscule.

ATENTIE: multe entitati nu au birou de QSL. De asemenea multe statii din entitati mici au QSL manager in Europa sau USA. Entitatile din tabel care sunt scrise pe fond galben nu au birou de QSL sau biroul nu prea merge. Entitatile scrise cu rosu au birou dar de multe ori folosesc QSL manager. Pentru aceste 2 categorii de entitati se recomanda a se verifica daca exista QSL manager (pe www.qrz.com de exemplu).

Expeditiile sau indicativele speciale aproape sigur au QSL manager.

La statiile care pe qrz.com scrie la QSL “only directnu are rost sa le trimteti via buro, caci nu vor raspunde.

 •  QSL-urile de expediat vor fi grupate pe entitati. Lista entitatilor este in tabel.  Descarcare tabel
 • Atentie: un QSL trimis VIA indicativ se va pune in grupul entitatii indicativului de la VIA, nu in grupul entitatii lucrate. (Ex: VP6DX via DL2RMS se pune in grupul DL)

 

 • Se completeaza tabelul excel cu numarul de QSL-uri la entitatile respective. La entitatile pentru care nu aveti QSL-uri nu se pune nimic (nu puneti 0). Tabelul completat  se aduce pe suport electronic (USB drive, CD, etc) la prezentarea QSL-urilor.

 

 • Se fac niste fasii de hartie pe care se scrie prefixul entitatii si numarul de QSL-uri din grupul respectiv (la un capat al fasiei, sa fie vizibil dupa stivuire Ex: UA 12 buc). Aceste fasii urmeaza a fi asezate intre grupurile de QSL-uri din teancul final.

 

 • Se stivuiesc grupurile de QSL-uri facute la pct.2. Se incepe de la ultima entitate din tabel, conform tabelului, in ordine din tabel. Deasupra fiecarui grup se pune fasia aferenta de la pct.4. I final trebuie sa rezulte o stiva de QSL-uri grupate pe entitati, in ordinea alfanumerica (din tabel) a prefixelor, primele entitati din tabel fiind in partea de sus a stivei.

 

 • Se leaga cu sfoara stiva de QSL-uri pentru a se pastra intacta pana la prezentare, si se cantareste. Greutatea se trece pe o hartie si se prinde de stiva.

 

Tariful actual de expediere este de 20 lei /100gr, se pastreaza atat timp cat taxele de expediere ale Postei Romane nu se modifica.

De la 1 Martie 2016 preturile s-au modificat astfel ca , categoria de IMPRIMATE NEPRIORITARE nu mai EXISTA. Toate expedierile se fac in conditii de corespondenta normala, fara nici o facilitate sau reducere pt radioamatori !!

Unele tari au Birouri QSL pe districte de ex: SUA . Pentru acestea este necesara sortarea QSL-urilor pe districte (cifra) – vezi tabel.

Prefixele din Marea Britanie si Irlanda de Nord desi sunt entitati separate, merg toate impreuna astfel : G, GD, GI, GJ, GM, GU, GW   la RSGB, sub genericul G .

La fel pentru EA, EA6, EA8, EA9 si pentru UA, UA9 (Rusia) mai putin UA2 care are birou separat.