Qso Banat Timisoara

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
ACASA CLUB

Despre noi

E-mail Print PDF
Asociatia Qso Banat Timisoara a fost constituit de catre 12 membri fondatori. Suntem un club de drept privat destinat atat radioamatorilor cat si CB-istilor, avand un  protocol de colaboarare cu Federatia Romana de Radioamatorism. Sediul clubului este in Timisoara, strada Penes Curcanul nr. 5.
Programul clubului este :
Duminica : 10.00 - 13.00

Acest radioclub, isi propune sa popularizeze mai mult acest sport in randul tinerilor din Timisoara, sa adune o baza materiala (frecventmetru, osciloscop, analizator de spectru, s.a.m.d) pentru a fi pusa la dispozitia constructorilor, sa incheie contracte cu furnizorii de componente (Vitacom, Telezimex...) pentru a a da posibiliatea membrilor de a cumpara componente la preturi preferentiale, achizitionarea unui domeniu RO unde sa fie dezvoltat prezentul site, construirea de repetoare in 144 Mhz si 433 Mhz, participarea la diverse actiuni ale Protectiei civile si a Primariei Timisoara, organizarea de cursuri GRATUITE pentru toti cei ce doresc sa invete cate ceva despre radioelectronica si antene, si nu in ultimul rand promovarea CB-ului (27 Mhz, banda libera prin mutarea taximetristilor),tinand cont de faptul ca o autorizatie de CB se obtine foarte usor si rapid si poate constitui o banda "scoala" pentru viitorii radioamatori.

Cine poate fi membru al acestui club? Oricine doreste si are ceva in comun cu acest hobby.

Avantaje si beneficii pentru membri YO2KQT:

Pot opera statiile clubului, inclusiv in expeditii portabil.
Beneficiaza de ajutor si asistenta la instalarea de antene, constructii/reparatii de statii sau echipamente adiacente.
Pot folosi aparatele si instrumentele clubului (osciloscop, statii de lipit, powermetre, etc)
Pot figura in lista de operatori ai YO2KQT  la concursuri, aparand astfel in clasamente si pe diplome. 
Beneficiaza de tarife preferentiale si asistenta la tiparirea si trimiterea de QSL-uri

Tarife preferentiale la expedierile internationale de QSL-uri

Casuta proprie pentru primire de QSL-uri la sediul clubului

Pot beneficia de piese si componente primite de catre club din sponsorizari.
Pot organiza sau participa la actiuni specific radioamatoricesti, beneficiind de sprijinul celorlati membri ai clubului.

Pot experimenta sisteme de antene la sediul clubului (ceea ce deseori e imposibil acasa, mai ales la bloc)
Beneficiaza de initiere in tehnici si tehnologii speciale de trafic, cum ar fi Meteorscatter, EME, Multihop ES, Aurora, FAI
Beneficiaza de initiere si antrenament pentru concursuri
Au acces la serverul ftp al clubului (programe, documentatii, poze)
Primesc informatii utile si pot trimite informatii / anunturi catre toti membrii clubului, prin intermediul listei de e-mail.
Pot primi corespondenta pe P. O. BOX 100

Daca doriti sa contribuiti cu orice credeti util pentru site-ul nostru aici suntem si tot aici puteti sa ziceti daca va place sau nu ce ati vazut..

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Last Updated on Tuesday, 01 October 2019 14:51  

YO2KQT - membri

No images

PE SCURT

Art. 1 In cadrul radioclubului QSO Banat Timisoara exista trei categorii de membri: 

- membri cotizanti: sunt membrii care au cotizatia platita la zi si pot beneficia de dotarile radioclubului doar in prezenta unui membru asociat sau fondator  

- membri asociati: sunt acei membri care pot beneficia neconditionat de dotarile radioclubului. De asemenea acestia au drept de vot in adunarea generala.  

- membri fondatori: sunt cele 12 persoane inscrise in statutul asociatiei Radioclubul QSO Banat Timisoara ca fondatori. Acestia au acelasi statut cu membrii asociati insa nu isi pot pierde calitatea de membru fondator. 

Art. 2 Orice persoana fizica, indiferent de rasa, nationalitate, apartenenta etnica, varsta, religie, inclusiv neradioamatoare poate deveni membru al radioclubului QSO Banat Timisoara cu conditia depunerii unei cereri de inscriere. Aceasta va fi aprobata de consiliul de administratie. 

Art. 3 Pentru a deveni membru asociat, un membru cotizant trebuie sa fie propus pentru aceasta de un membru asociat sau fondator in adunarea generala. Candidatura sa va trebui aprobata de majoritatea simpla a adunarii generale.

 Art. 4 Consiliul de administratie este alcatuit dintr-un presedinte si doi vicepresedinti. Consiliul de administratie este ales de adunarea generala a radioclubului. Dintre cei doi vicepresedinti se alege seful de radioclub. 

Art. 5 Membrii au obligatia de a isi plati cotizatia la zi. In cazul in care un membru nu isi plateste cotizatia timp de trei luni consecutive nemotivat, acesta primeste un avertisment. In cazul in care un membru nu isi plateste cotizatia timp de sase luni consecutive va fi sanctionat astfel:  

- membrii cotizanti: vor fi exclusi din randul membrilor radioclubului  

- membrii asociati: devin membri cotizanti pierzand toate drepturile aferente pana in momentul achitarii integrale a obligatiilor fata de radioclub  

- membri fondatori: pierd dreptul la cheie, dreptul de vot si dreptul de a fi alesi in adunarea generala pana la momentul in care isi achita integral obligatiile fata de radioclub 

Art. 6 In cazul in care un membru nu isi plateste cotizatia timp de noua luni consecutive va fi sanctionat astfel:

  - membrii asociati: vor fi exclusi din randul membrilor radioclubului  

- membrii fondatori: vor pierde definitiv dreptul la cheie, dreptul de vot precum si dreptul de a fi alesi in adunarea generala 

Art. 8 In incinta radiclubului QSO Banat Timisoara fumatul este interzis. 

Art. 9 Membrii radioclubului au obligatia de a mentine ordinea si curatenia in incinta radioclubului. De asemenea acestia au obligatia de mentine in stare buna dotarile radioclubului. 

Art. 10 In fiecare a doua miercuri din luna se organizeaza o intalnire la care prezenta este obligatorie. Aceasta sedinta se face in scopul strangerii cotizatiilor membrilor precum si intrunirii adunarii generale a asociatiei Radioclubul QSO Banat Timisoara. 

Art. 11 Membrii asociati si fondatori vor asigura prin rotatie, conform unui program stabilit de comun acord prezenta la radioclub in urmatoarele zile:

  - Duminica intre orele 10.00-13.00

Acest program intra in vigoare de la data de 08.01.2005 si va fi disponibil pentru consultare la sediul radioclubului precum si pe internet la adresa www.yo2kqt.ro. 

Art. 12 Pentru a tine evidenta mijloacelor de patrimoniu a radioclubului se va mentine un caiet de evidenta a acestora. Acesta va contine numarul de inventar, descrierea obiectului, numarul de serie(daca este cazul), data in care a devenit obiect de patrimoniu, modul in care a devenit obiect de patrimoniu, alte elemente descriptive(daca este cazul). Mijloacele de patrimoniu pot fi inscrise in caietul de evidenta doar in prezenta sefului de radioclub si a inca unui membru asociat sau fondator. Numele acestora vor fi de asemenea trecute in caiet pentru fiecare obiect de inventar impreuna cu semnaturile acestora.

 Art. 13 Dintre mijloacele de patrimoniu, unele vor putea fi imprumutate. In acest scop consiliul de administratie va constitui o lista sub forma unui caiet de evidenta a acestora. In acesta vor exista urmatoarele rubrici: numarul de inventar, descrierea obiectului, numarul de serie(daca este cazul), alte elemente descriptive(daca este cazul). Va exista o evidenta a persoanelor care au luat spre imprumut mijlocul de patrimoniu impreuna cu data luarii spre imprumut, data estimata a returnarii, posibilitati de contactare a persoanei respective. De asemenea obiectele de patrimoniu vor putea fi luate cu imprumut doar in prezenta inca a unui membru asociat sau fondator ale carui nume si semnatura vor aparea in evidenta. 

Art. 14 Se stabileste cuantumul cotizatiei de membru la o valoare unica pentru toate categoriile de membri. Membrii pot sa contribuie suplimentar doar in prezenta altui membru asociat sau fondator. In acest scop va exista un caiet de evidenta a contributorilor la fondurile clubului. Acesta va contine numele persoanei care a contribuit, cuantumul contributiei, data la care a fost facuta contributia precum si numele membrului asociat sau fondator suplimentar precum si semnaturile acetora. 

Art. 15 Cuantumul cotizatiei de membru se stabileste la 15 lei/luna. Acesta se va  putea modifica de catre adunarea generala atunci cand se considera de cuviinta. 

Art. 16 Se instituie un caiet de prezenta a membrilor la radioclub. Prin acesta se va tine evidenta prezentei membrilor asociati si fondatori in afara orarului de prezenta asigurat. Astfel fiecare membru asociat sau fondator care vine la sediul radioclubului in afara acestui orar se va trece din proprie initiativa in aceasta evidenta. Evidenta va cuprinde: data, ora descuierii, ora incuierii, persoana care a descuiat usa, persoana care a incuiat usa(daca este diferita de prima) precum si semnaturile acestora.

 Art. 17 Membrii de radioclub pot oferi spre folosinta pe termen lung diverse echipamente si obiecte. Astfel va exista o evidenta a obiectelor si echipamentelor care sunt aduse de catre membrii radioclubului pentru folosinta pe termen lung. In acesta vor exista urmatoarele rubrici: descrierea obiectului, numarul de serie(daca este cazul), alte elemente descriptive(daca este cazul), data darii spre folosinta radioclubului, perioada estimata de dare in folosinta. Adaugirile vor putea fi inscrise in caietul de evidenta doar in prezenta sefului de radioclub si a membrului asociat sau fondator care le ofera.

 Art. 18 In cazul utilizarii echipamentelor radioclubului in trafic sau in cazul in care se efectueaza trafic de la sediul radioclubului se va utiliza indicativul de apel al radioclubului. 

 Art. 19 Prezentul regulament de ordine interioara trebuie luat la cunostinta de toti membrii clubului. In acest scop se va alcatui o lista cu numele si semnatura prin care certifica luarea la cunostinta. 

Azi 09.12.2004 in prezenta adunarii generale.