Qso Banat Timisoara

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
ACASA CLUB

Despre noi

E-mail Print PDF
Asociatia Qso Banat Timisoara a fost constituit de catre 12 membri fondatori. Suntem un club de drept privat destinat atat radioamatorilor cat si CB-istilor, avand un  protocol de colaboarare cu Federatia Romana de Radioamatorism. Sediul clubului este in Timisoara, strada Penes Curcanul nr. 5.
Programul clubului este :
Duminica : 10.00 - 13.00

Acest radioclub, isi propune sa popularizeze mai mult acest sport in randul tinerilor din Timisoara, sa adune o baza materiala (frecventmetru, osciloscop, analizator de spectru, s.a.m.d) pentru a fi pusa la dispozitia constructorilor, sa incheie contracte cu furnizorii de componente (Vitacom, Telezimex...) pentru a a da posibiliatea membrilor de a cumpara componente la preturi preferentiale, achizitionarea unui domeniu RO unde sa fie dezvoltat prezentul site, construirea de repetoare in 144 Mhz si 433 Mhz, participarea la diverse actiuni ale Protectiei civile si a Primariei Timisoara, organizarea de cursuri GRATUITE pentru toti cei ce doresc sa invete cate ceva despre radioelectronica si antene, si nu in ultimul rand promovarea CB-ului (27 Mhz, banda libera prin mutarea taximetristilor),tinand cont de faptul ca o autorizatie de CB se obtine foarte usor si rapid si poate constitui o banda "scoala" pentru viitorii radioamatori.

Cine poate fi membru al acestui club? Oricine doreste si are ceva in comun cu acest hobby.

Avantaje si beneficii pentru membri YO2KQT:

Pot opera statiile clubului, inclusiv in expeditii portabil.
Beneficiaza de ajutor si asistenta la instalarea de antene, constructii/reparatii de statii sau echipamente adiacente.
Pot folosi aparatele si instrumentele clubului (osciloscop, statii de lipit, powermetre, etc)
Pot figura in lista de operatori ai YO2KQT  la concursuri, aparand astfel in clasamente si pe diplome. 
Beneficiaza de tarife preferentiale si asistenta la tiparirea si trimiterea de QSL-uri

Tarife preferentiale la expedierile internationale de QSL-uri

Casuta proprie pentru primire de QSL-uri la sediul clubului

Pot beneficia de piese si componente primite de catre club din sponsorizari.
Pot organiza sau participa la actiuni specific radioamatoricesti, beneficiind de sprijinul celorlati membri ai clubului.

Pot experimenta sisteme de antene la sediul clubului (ceea ce deseori e imposibil acasa, mai ales la bloc)
Beneficiaza de initiere in tehnici si tehnologii speciale de trafic, cum ar fi Meteorscatter, EME, Multihop ES, Aurora, FAI
Beneficiaza de initiere si antrenament pentru concursuri
Au acces la serverul ftp al clubului (programe, documentatii, poze)
Primesc informatii utile si pot trimite informatii / anunturi catre toti membrii clubului, prin intermediul listei de e-mail.
Pot primi corespondenta pe P. O. BOX 100

Daca doriti sa contribuiti cu orice credeti util pentru site-ul nostru aici suntem si tot aici puteti sa ziceti daca va place sau nu ce ati vazut..

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Last Updated on Tuesday, 01 October 2019 14:51  

YO2KQT - membri

No images

PE SCURT

Urmatoarea expediere de QSL-uri va avea loc in luna OCTOMBRIE 2016. Colectarea QSL-urilor se face in zilele de club , pana la sfarsitul lunii Septembrie, cat si la SIMPO YO2 pentru expeditia din toamna (octombrie 2016 ). ATENTIE: Descarcati noua versiune de tabel pentru sortarea QSL-urilor.

YO2 - QSL Bureau este destinat doar pentru expedierea QSL-urilor radioamatorilor YO. QSL-urile trebuiesc predate la sediul clubului sau expediate prin colet postal conform instructiunilor prezentate mai jos.

Expedierea QSL-urilor prin Biroul de QSL-uri YO2 se face in principiu de 2 ori pe an, la intervale de 6 luni, o data primavara si odata toamna. Perioada in care se face colectarea cat si termenul pana la care se va face expedierea QSL-urilor via Birou se va anunta in cadrul acestei pagini de web.

 Instructiuni privind prezentarea QSL-urilor pentru expeditie via Birou - actualizat 7-Mar-2014

 

Va rugam sa respectati intocmai instructiunile de mai jos. In caz contrar, aveti 2 variante:

a. veti plati un tarif majorat cu 100%

b. la prezentare veti fi rugati sa refaceti pachetul de QSL-uri si tabelul centralizator.

Descarcare tabel

  •  Se completeaza QSL-urile. Datele se scriu cat mai citet, indicativele cu majuscule.

ATENTIE: multe entitati nu au birou de QSL. De asemenea multe statii din entitati mici au QSL manager in Europa sau USA. Entitatile din tabel care sunt scrise pe fond galben nu au birou de QSL sau biroul nu prea merge. Entitatile scrise cu rosu au birou dar de multe ori folosesc QSL manager. Pentru aceste 2 categorii de entitati se recomanda a se verifica daca exista QSL manager (pe www.qrz.com de exemplu).

Expeditiile sau indicativele speciale aproape sigur au QSL manager.

La statiile care pe qrz.com scrie la QSL “only directnu are rost sa le trimteti via buro, caci nu vor raspunde.

  •  QSL-urile de expediat vor fi grupate pe entitati. Lista entitatilor este in tabel.  Descarcare tabel
  • Atentie: un QSL trimis VIA indicativ se va pune in grupul entitatii indicativului de la VIA, nu in grupul entitatii lucrate. (Ex: VP6DX via DL2RMS se pune in grupul DL)

 

  • Se completeaza tabelul excel cu numarul de QSL-uri la entitatile respective. La entitatile pentru care nu aveti QSL-uri nu se pune nimic (nu puneti 0). Tabelul completat  se aduce pe suport electronic (USB drive, CD, etc) la prezentarea QSL-urilor.

 

  • Se fac niste fasii de hartie pe care se scrie prefixul entitatii si numarul de QSL-uri din grupul respectiv (la un capat al fasiei, sa fie vizibil dupa stivuire Ex: UA 12 buc). Aceste fasii urmeaza a fi asezate intre grupurile de QSL-uri din teancul final.

 

  • Se stivuiesc grupurile de QSL-uri facute la pct.2. Se incepe de la ultima entitate din tabel, conform tabelului, in ordine din tabel. Deasupra fiecarui grup se pune fasia aferenta de la pct.4. I final trebuie sa rezulte o stiva de QSL-uri grupate pe entitati, in ordinea alfanumerica (din tabel) a prefixelor, primele entitati din tabel fiind in partea de sus a stivei.

 

  • Se leaga cu sfoara stiva de QSL-uri pentru a se pastra intacta pana la prezentare, si se cantareste. Greutatea se trece pe o hartie si se prinde de stiva.

 

Tariful actual de expediere este de 20 lei /100gr, se pastreaza atat timp cat taxele de expediere ale Postei Romane nu se modifica.

De la 1 Martie 2016 preturile s-au modificat astfel ca , categoria de IMPRIMATE NEPRIORITARE nu mai EXISTA. Toate expedierile se fac in conditii de corespondenta normala, fara nici o facilitate sau reducere pt radioamatori !!

Unele tari au Birouri QSL pe districte de ex: SUA . Pentru acestea este necesara sortarea QSL-urilor pe districte (cifra) – vezi tabel.

Prefixele din Marea Britanie si Irlanda de Nord desi sunt entitati separate, merg toate impreuna astfel : G, GD, GI, GJ, GM, GU, GW   la RSGB, sub genericul G .

La fel pentru EA, EA6, EA8, EA9 si pentru UA, UA9 (Rusia) mai putin UA2 care are birou separat.