Qso Banat Timisoara

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
ACASA

Expedierea QSL-urilor

E-mail Print PDF

 

Cu mare, foarte mare parere de rau trebuie sa va anuntam ca incepand cu data de 1Martie 2016 , Compania Posta Romana, modifica tarifele la expedierile interne si internationale.


Astfel ca in unele cazuri pretul creste de la 13 lei la suma de 119 lei. Va invit sa aruncati o privire pe site la noile tarife   https://www.posta-romana.ro/a819/tarife/tarife-noi-1-martie-2016/serviciul-universal/noile-tarife-ale-serviciilor-postale-universale.html#Tarife internationale 

Cunoastem faptul ca traind in comunitatea Europeana, se cere ca preturile sa fie aliniate, dar din nefericire  salarizarea noastra ramane in urma.
Nu stim , inca, in conditile actuale la ce pret se mai poate face expedierea de QSL-uri prin biroul YO2 QSL, oferit de radioclub, membrilor dar si nemembrilor.

Pentru  stiinta vreau sa va anunt ca am luat atitudine si am scris o scrisoare celor de la Compania Posta Romana dar si ANCOM-ului.

In atentia 
                 Compania Posta Romana
In atentia 
                 Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in ComunicatiiStimata Doamna, Stimate Domn,


Buna ziua


Ma numesc Popa Gheorghe, locuiesc in Timisoara, si sunt autorizat ca si radioamator cu indicativ de apel YO2MTG.
In cadrul Asociatiei Radioclubul QSO BANAT Timisoara, YO2KQT ocup functia de vicepresedinte si ma ocup direct de expedierea 
de QSL-uri,(carti de confirmare a legaturilor radio) intern dar si international

Am aflat  cu regret ca Posta Romana va majora substantial tarifele postale incepand cu data de 1 Martie anul acesta.
Radioamatorii sunt beneficiari ai acestor servicii prin care expediaza in toata lumea carti  de confirmare, ca dovezi a stabilirii unor legaturi radio cu corespondenti de pretutindeni. 
Radioamatorismul este o activitate nonprofit, cheltuielile generate de acesta indiferent de natura lor, fiind suportate de catre fiecare radioamator din veniturile proprii. 
Pana acum am efectuat expeditiile cartilor postale de confirmare prin tariful IMPRIMATE, care prevedea reduceri pentru corespondenta de acest gen si care erau suportabile financiar.
Radioamatorii romani, in marea lor majoritate, au venituri mici, cei mai multi dintre ei fiind pensionari si elevi , fapt care nu le permite sa cheltuiasca sume mari pentru activitatea de radio.
Intelegem ca Posta Romana are nevoie de venituri mai mari pentru imbunatatirea activitatii proprii, va rugam totusi, sa reveniti asupra tarifelor IMPRIMATE, sau sa introduceti o noua categorie de serviciu denumita pentru care sa stabiliti tarife prioritar si neprioritar pentru Europa si pentru restul lumii, separate, serviciu care sa compeseze actuala trimitere sub forma de IMPRIMAT si care sa beneficieze de alte tarife, tocmai tinand  cont ca emisiunile radio , precum si confirmarile legaturilor nu se pot face dupa "un plan", neexistand garantia ca se poate colabora sub forma un contract

Intelegem de asemenea si asa zisa aliniere a tarifelor cu restul tarilor din comunitate dar nu putem sa nu amintim ca "sursa" de venit a fiecaruia, adica salarul nu este deloc aliniat cu cele ale tarilor din comunitatea europeana, astfel ca efortul financiar ar fiecarui radiomamator care doreste confirmarea legaturilor creste enorm.
Cazul clar in care "coletul" pe care l-am expediat acum 20 zile in Japonia cu 13 lei si care avea 1,200 Kg va costa dupa 1 Martie, 118 lei
Credem ca majorarea este excesiva si faptul ca s-a eliminat serviciul de expedieri IMPRIMATE este  o pierdere pentru noi dar si  pentru dumneavoastra pentru ca este clar ca nu va mai dori nimeni sa faca expedieri la un asemenea pret, iar din statistica d-voastra ca trimiterile IMPRIMATE reprezinta 2 %, vor tinde catre valori subunitare in viitor.

Analizam de asemenea si faptul ca   pentru PO BOX 1-100 Timisoara, (casuta postala care functioneaza in acest scop dinainte de 1989 ) suportam cheltuieli mari si aceasta doar pentru a primi  corespondenta adresata radioamatorilor din judetul Timis. Probabil ca in situatia in care preturile escaladeaza, nu se mai justifica financiar aceasta rezervare, astfel incat o bucata din istoria radioamatorismului timisean va disparea.


Anexam un model de carte  de confirmare pentru radioamatori.
Cu speranta ca veti analiza si rezolva doleanta noastra va multumim.

Cu deosebit respect,

Popa Gheorghe  
Vice-Presedinte Asociatia Radioclubul QSO BANAT Timisoara

Cei de la Posta mi-au raspuns ca au luat cunistiinta de cererea mea si ca au inaintat-o celor in drept...cei de la Ancom , nu mi-au dat nici un raspuns inca. Posta Romana a notificat ANCOM-ul (care are ca si sarcina si controlul corespondentei) de marirea de pret, a justificat-o din punctul lor de vedere, au anuntat-o cu mult inainte pe site, astfel ca au urmat toti pasii legali. Cei de la Ancom nu pot interveni asupra pretului pe care il cere Posta Romana, astfel ca nu ne ramane decat sa speram ca si renumerarea noastra va ajunge la nivelul comunitatii Europene, sau  le vom trimite "vederile " noastre doar celor care ne permitem....hi,hi

Sper sa reusim sa stabilim un nou pret universal pentru toate expedierile si sa putem sa continuam  biroul de expediat QSL-uri
La targul de primavara deocamdata nu vom aduna QSL-uri la pretul de 3lei/100 grame, ci la cel nou care va fi diferit in functie de destinatia lor. Urmeaza sa facem niste calcule si vom reveni.

 

 

 

73 de YO2MTGigi

Last Updated on Tuesday, 01 March 2016 20:48  

PE SCURT

Art. 1 In cadrul radioclubului QSO Banat Timisoara exista trei categorii de membri:

- membri cotizanti: sunt membrii care au cotizatia platita la zi si pot beneficia de dotarile radioclubului doar in prezenta unui membru asociat sau fondator

- membri asociati: sunt acei membri care pot beneficia neconditionat de dotarile radioclubului. De asemenea acestia au drept de vot in adunarea generala.

- membri fondatori: sunt cele 12 persoane inscrise in statutul asociatiei Radioclubul QSO Banat Timisoara ca fondatori. Acestia au acelasi statut cu membrii asociati insa nu isi pot pierde calitatea de membru fondator.

Art. 2 Orice persoana fizica, indiferent de rasa, nationalitate, apartenenta etnica, varsta, religie, inclusiv neradioamatoare poate deveni membru al radioclubului QSO Banat Timisoara cu conditia depunerii unei cereri de inscriere. Aceasta va fi aprobata de consiliul de administratie.

Art. 3 Pentru a deveni membru asociat, un membru cotizant trebuie sa fie propus pentru aceasta de un membru asociat sau fondator in adunarea generala. Candidatura sa va trebui aprobata de majoritatea simpla a adunarii generale.

Art. 4 Consiliul de administratie este alcatuit dintr-un presedinte si doi vicepresedinti. Consiliul de administratie este ales de adunarea generala a radioclubului. Dintre cei doi vicepresedinti se alege seful de radioclub.

Art. 5 Membrii au obligatia de a isi plati cotizatia la zi. In cazul in care un membru nu isi plateste cotizatia timp de trei luni consecutive nemotivat, acesta primeste un avertisment. In cazul in care un membru nu isi plateste cotizatia timp de sase luni consecutive va fi sanctionat astfel:

- membrii cotizanti: vor fi exclusi din randul membrilor radioclubului

- membrii asociati: devin membri cotizanti pierzand toate drepturile aferente pana in momentul achitarii integrale a obligatiilor fata de radioclub

- membri fondatori: pierd dreptul la cheie, dreptul de vot si dreptul de a fi alesi in adunarea generala pana la momentul in care isi achita integral obligatiile fata de radioclub

Art. 6 In cazul in care un membru nu isi plateste cotizatia timp de noua luni consecutive va fi sanctionat astfel:

- membrii asociati: vor fi exclusi din randul membrilor radioclubului

- membrii fondatori: vor pierde definitiv dreptul la cheie, dreptul de vot precum si dreptul de a fi alesi in adunarea generala

Art. 8 In incinta radiclubului QSO Banat Timisoara fumatul este interzis.

Art. 9 Membrii radioclubului au obligatia de a mentine ordinea si curatenia in incinta radioclubului. De asemenea acestia au obligatia de mentine in stare buna dotarile radioclubului.

Art. 10 In fiecare a doua miercuri din luna se organizeaza o intalnire la care prezenta este obligatorie. Aceasta sedinta se face in scopul strangerii cotizatiilor membrilor precum si intrunirii adunarii generale a asociatiei Radioclubul QSO Banat Timisoara.

Art. 11 Membrii asociati si fondatori vor asigura prin rotatie, conform unui program stabilit de comun acord prezenta la radioclub in urmatoarele zile:

- Miercuri intre orele 18.00-20.00

- Vineri intre orele 18.00-20.00

Acest program intra in vigoare de la data de 08.01.2005 si va fi disponibil pentru consultare la sediul radioclubului precum si pe internet la adresa www.yo2kqt.ro.

Art. 12 Pentru a tine evidenta mijloacelor de patrimoniu a radioclubului se va mentine un caiet de evidenta a acestora. Acesta va contine numarul de inventar, descrierea obiectului, numarul de serie(daca este cazul), data in care a devenit obiect de patrimoniu, modul in care a devenit obiect de patrimoniu, alte elemente descriptive(daca este cazul). Mijloacele de patrimoniu pot fi inscrise in caietul de evidenta doar in prezenta sefului de radioclub si a inca unui membru asociat sau fondator. Numele acestora vor fi de asemenea trecute in caiet pentru fiecare obiect de inventar impreuna cu semnaturile acestora.

Art. 13 Dintre mijloacele de patrimoniu, unele vor putea fi imprumutate. In acest scop consiliul de administratie va constitui o lista sub forma unui caiet de evidenta a acestora. In acesta vor exista urmatoarele rubrici: numarul de inventar, descrierea obiectului, numarul de serie(daca este cazul), alte elemente descriptive(daca este cazul). Va exista o evidenta a persoanelor care au luat spre imprumut mijlocul de patrimoniu impreuna cu data luarii spre imprumut, data estimata a returnarii, posibilitati de contactare a persoanei respective. De asemenea obiectele de patrimoniu vor putea fi luate cu imprumut doar in prezenta inca a unui membru asociat sau fondator ale carui nume si semnatura vor aparea in evidenta.

Art. 14 Se stabileste cuantumul cotizatiei de membru la o valoare unica pentru toate categoriile de membri. Membrii pot sa contribuie suplimentar doar in prezenta altui membru asociat sau fondator. In acest scop va exista un caiet de evidenta a contributorilor la fondurile clubului. Acesta va contine numele persoanei care a contribuit, cuantumul contributiei, data la care a fost facuta contributia precum si numele membrului asociat sau fondator suplimentar precum si semnaturile acetora.

Art. 15 Cuantumul cotizatiei de membru se stabileste la 15 lei/luna. Cine achita in avans pentru minim 3 luni va achita 12 ron/luna. Acesta se va  putea modifica de catre adunarea generala atunci cand se considera de cuviinta.

Art. 16 Se instituie un caiet de prezenta a membrilor la radioclub. Prin acesta se va tine evidenta prezentei membrilor asociati si fondatori in afara orarului de prezenta asigurat. Astfel fiecare membru asociat sau fondator care vine la sediul radioclubului in afara acestui orar se va trece din proprie initiativa in aceasta evidenta. Evidenta va cuprinde: data, ora descuierii, ora incuierii, persoana care a descuiat usa, persoana care a incuiat usa(daca este diferita de prima) precum si semnaturile acestora.

Art. 17 Membrii de radioclub pot oferi spre folosinta pe termen lung diverse echipamente si obiecte. Astfel va exista o evidenta a obiectelor si echipamentelor care sunt aduse de catre membrii radioclubului pentru folosinta pe termen lung. In acesta vor exista urmatoarele rubrici: descrierea obiectului, numarul de serie(daca este cazul), alte elemente descriptive(daca este cazul), data darii spre folosinta radioclubului, perioada estimata de dare in folosinta. Adaugirile vor putea fi inscrise in caietul de evidenta doar in prezenta sefului de radioclub si a membrului asociat sau fondator care le ofera.

Art. 18 In cazul utilizarii echipamentelor radioclubului in trafic sau in cazul in care se efectueaza trafic de la sediul radioclubului se va utiliza indicativul de apel al radioclubului.

Art. 19 Prezentul regulament de ordine interioara trebuie luat la cunostinta de toti membrii clubului. In acest scop se va alcatui o lista cu numele si semnatura prin care certifica luarea la cunostinta.

Azi 09.12.2004 in prezenta adunarii generale.