Qso Banat Timisoara

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
ACASA

Zilele Cartierul Fabric, Alarmare-Interventie Seism

E-mail Print PDF

O noua  provocare, de data asta un exercitiu de  alarmare, interventie in caz de seism si toate in acelasi timp cu "Zilele cartierului Fabric" din Timisoara.

Nu cred ca ar fi fost o ocazie mai buna de a ne arata din nou in public si de a arata ce stim sa facem noi cel mai bine.

Invitatia a sosit pe adresa noastra de la YO2MAB, George din Arad, care se stie de ceva vreme cu organizatorul acestui exercitiu. Am raspuns prezenti chiar daca totul se desfasura duminica dupa-amiaza, cand in general lumea se odihneste. Alaturi de voluntarii de la RESCUE-TM, de echipajele de caine salvatori si de cautare, ne-am integrat si noi in decor. Prezenta noastra nu a putut fi scapata din vedere, datorita vestelor cu care ne-am obisnuit sa ne facem aparitia, iar textul  de pe spate spune cat o mie de cuvinte....COMUNICATII RADIO DE URGENTA.

Exact asta am si aratat celor prezenti, cum in timpul cel mai scurt, sub 5 minute, suntem in stare sa "inchegam" un punct de comunicare in benzile de radioamatori. Si nu spun asta ca lauda ci pentru ca asa este, un pilon militar din 5 segmete din fibra de sticla se inalta la 6 m in nici 2 minute, ca fixare am  folosit un "fer beton" de 1 m, pe care il bat in pamant in cateva secunde si care asigura verticalitatea pilonului, nemai fiind necesare  ancorele. Antena dual band de la Sirio si cablul de coborare, nu sunt greutati mari, asa ca... pilonul rezista foarte bine. O pereche de acumulatori cu gel de 17 Ah si un repetor in banda de 70cm este tot ce mai trebuie conectat si gata de emisie in timpul cel mai scurt. Autonomia si posibilitatea de a COMUNICA cand nu mai exista surse de curent, cand nu mai sunt de folos telefoanele GSM, asta a fost mesajul  care am vrut sa-l transmitem. Plus ca in cazul in care este necesar se pot instala si antene pt US de asemenea asigurand legaturi radio la o distanta mult mai mare.                  Un nou exercitiu de imagine, o noua ocazie de a explica populatiei la ce ne pricepem si o noua ocazie de a ne unii ca si grup de actiune.

Au luat parte la exercitiu

YO2MMC-Marius

YO2LOJ-Marius

YO2MSP-Calin

YO2LOZ- Luci

YO2MFC-Pablo

YO2MOH- Dan

YO2MTD- Diana

YO2MTG- Gigi

YO2MAB- George din Arad, iar in randurile voluntarilor de la ASV RESCUE - TM a fost YO2MDV, Sorin, care acum are un motiv in plus pentru a-si reinoi autorizatia de radioamator.   De asemenea imi place sa cred ca si celor prezenti la eveniment le-a placut ceea ce au vazut si vor aprecia de acum inainte cand vor vedea cate o antena in varful unei case sau pe acoperisul unui bloc.

Multumiri celor prezenti si sa ne auzim/vedem cu bine la urmatorul exercitiu,

Nu uitati sa va uitati si la FOTO - Colectie 1

YO2MTGigi

 

PE SCURT

Urmatoarea expediere de QSL-uri va avea loc in luna MAI 2013. Colectarea QSL-urilor se face in zilele de club , pana la sfarsitul lunii Aprilie.